avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie de intretinere

Buna ziua!

In urma cu trei ani am divortat la mediator si am hotarat de comun acord suma pentru pensia alimentara. Eu am acceptat pentru ca stiam ca tatal si-a pus un salariu mic la propria firma si am fost descurajata in acest sens. Din cate am citit zilele acestea pe internet la calcularea pensiei de intretinere se ia in considerare si dividendele incasate. El este asociat unic sau sunt doi asociati, dar al doilea este doar pe hartie, neavand pretentii financiare. Si incaseaza banii cu facturierul in mana. Banii nu sunt reinvestiti. Pot depune o actiune pentru majorare in care sa precizez ca tatal este asociat la acea firma? Trebuie sa merg mai intai la Registrul Comertului pentru a lua informatii financiare despre firma sau instanta trebuie sa dacida si sa dispuna o solicitare oficiala catre Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:51, 14 Februarie 2017
Puteti face cerere de majorare. Trebuie sa luati de la Registru un constatator din care sa reiasa calitatea de asociat a tatalui. La solicitarea dumneavoastra, instanta va emite adresele necesare pentru a afla valoarea dividentelor incasate
Trebuie sa va documentati bine inainte, de la Registru si nu numai. Daca tatal nu incaseaza venituri din dividende, pierdeti cu brio.
INcercati intai sa negociati, parerea mea ca un razboi inceput fara a termina calea discutiilor nu va aduce decat neliniste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- profitul net din firma???? petrea.manuela petrea.manuela Sunt mama unei fetite de 2,7 luni...nascuta dintr-o relatie de concubinaj.La 10 luni ale fetitei, de Craciun tatal ne-a dat afara cu HARTIE ... (vezi toată discuția)
Cerere de la registrul comertului privind dividendele petrea.manuela petrea.manuela Buna seara.Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema..As dori sa stiu mai exact ce anume sa cer de la REGISTRU COMERTULUI....care indicator mai exact ... (vezi toată discuția)