avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In ...

Informații pensie alimentara
Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor plătește pensie alimentara jumătate din venit net.Am citit pe net că se poate cere la pensie și veniturile din dividende.Specific că fostul soț are o societate comerciala la care este unic asociat și acum 2 luni și-a micșorat salariul pt a miscora pensia fetelor.Inainte primeam 1100 lei ai acum 880 lei.
Ii pot intenta proces pt veniturile din dividende obținute de când s-a finalizat divorțul?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:21, 23 Ianuarie 2023
dvs puteti cere direct executorului sa aplice acel procent pe dividentele pe ultimii 3 ani .
daca domnul face contestatie, va lamuriti daca procentul trebuie aplicat si dividentelor sau nu.
pe cale unei noi actiuni in instanta ( care nu stiu daca se justifica), se dispune doar de la data depunerii cererii, nu pt trecut.
daca vreti sa nu suportati cheltuieli de executare, in caz ca pierdeti procesul, puteti cere lamurirea dispozitivului, tot in instanta.
ar trebui sa mergeti sa va sfatuiti cu un avocat, sa stiti pe ce cale o luati.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
E discutabila situatia dividendelor caci ele nu au un caracter constant, pot exista sau nu dupa cum activitatea societatii este profitabila sau nu si dupa cum decide asociatul destinatia acelor bani (dividendele pot fi reinvestite de ex).

daca e stabilita pensia in procent si se incaseaza, nu se reinvestesc, se poate plati pensie din ele, atunci cand se incaseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere Ioana0303 Ioana0303 Buna ziua! In urma cu trei ani am divortat la mediator si am hotarat de comun acord suma pentru pensia alimentara. Eu am acceptat pentru ca stiam ca tatal ... (vezi toată discuția)
Dividendele si pensia de intretinere minor kromred kromred As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu? Unii avocati spun ca nefiind un venit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara monicabutoi monicabutoi In cazul in care administraorul unic al firmei este tatal unui minor care plateste pensie alimentara procentul se aplica si pentru veniturile obtinute din ... (vezi toată discuția)