avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dividendele si pensia de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dividendele si pensia de intretinere minor

As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu?

Unii avocati spun ca nefiind un venit constant nu se calculeaza, decat daca eu as avea un salariu in acea firma, altii spun ca DA se calculeaza.

Pe care sa cred?
Cel mai recent răspuns: kromred , utilizator 10:29, 30 Decembrie 2016
In hotarare ce va scrie ? pensie in procent din venitul net au cum exact e formulat ?
Deocamdata nu scrie nimic... dar am vrut sa stiu daca sunt luate in considerare sau nu, pentru ca la cineva au fost luate in calcul la altcineva judecatorul a spus ca nu pot fi luate in calcul pentru ca dividentele nu sunt venituri constante.
Pana la urma cum este corect?
Cum încasați dividendele, lunar sau anual ?
În lege scrie că se ia în calcul orice venit permanent și care are continuitate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
daca pensia se stabileste in procent din venitul net, nu conteaza cum si daca incasati dividende. cand incasati, si daca, platiti procentul raportat la tot venitul, atat cat e.
E un venit, nu e cu destinatie speciala pt care platiti impozit. Daca puteti plati statului impozit, puteti plati si pensie copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Dividendele se încasează anual. Asta inseamna la sfarsitul unui an fiscal. Acestea pot sa existe anul asta. La anul sa nu mai fie. Cum stabilește judecătorul ce dividente voi avea eu peste 1 an și dacă voi avea.
Dar întrebarea este, de ce unele instante calculează dividendele la pensia alimentara și altele nu... nu au învățat legea la același școală???


- pentru a completa un mesaj, folositi functia " editeaza"
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul lunar'' pentru pensia de întreținere a minorului: se iau în considerare și veniturile ocazionale, cum sunt primele? AdrianSA AdrianSA Buna ziua! Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara iuliana80 iuliana80 Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)