Buna ziua, am si eu o intrebare. Platesc o pensie alimentara in procente din venit net lunar, daca imi deschid o firma voi plati si din dividente? Nu ar fi problema de platit pentru copil, problema este ca bani nu ajung la copil. Mar interesa daca am obligatia sa platesc si din dividente?
Dividendele sunt veniituri impozabile si atata timp cat au aceasta calitate normal ar fi ca in luna in care le incasati (daca vor exista, daca nu vor fi reinvestite) minorul sa beneficieze de acesti bani.
Daca insa procentul din venitul dvs reprezinta o suma consistenta si nevoile minorului nu sunt la acest nivel - tinand seama si de obligatia solidara la intretinerea copilului a celuilalt parinte - atunci puteti cere in instanta o redimensionare a acestei pensii, eventual cu o contributie partial in natura spre a va asigura ca minorul beneficiaza efectiv de acesti bani.
Insa discutia trebuie facuta pe cifre si nevoile concrete ale copilului ca sa aveti o solutie jurdica certa si mai putin la nivel teoretic printr o intrebare pe forum.