avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am si eu o intrebare. Platesc o pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am si eu o intrebare. Platesc o pensie alimentara ...

Buna ziua, am si eu o intrebare. Platesc o pensie alimentara in procente din venit net lunar, daca imi deschid o firma voi plati si din dividente? Nu ar fi problema de platit pentru copil, problema este ca bani nu ajung la copil. Mar interesa daca am obligatia sa platesc si din dividente?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:52, 7 Ianuarie 2025
Dividendele sunt veniituri impozabile si atata timp cat au aceasta calitate normal ar fi ca in luna in care le incasati (daca vor exista, daca nu vor fi reinvestite) minorul sa beneficieze de acesti bani.

Daca insa procentul din venitul dvs reprezinta o suma consistenta si nevoile minorului nu sunt la acest nivel - tinand seama si de obligatia solidara la intretinerea copilului a celuilalt parinte - atunci puteti cere in instanta o redimensionare a acestei pensii, eventual cu o contributie partial in natura spre a va asigura ca minorul beneficiaza efectiv de acesti bani.

Insa discutia trebuie facuta pe cifre si nevoile concrete ale copilului ca sa aveti o solutie jurdica certa si mai putin la nivel teoretic printr o intrebare pe forum.
Fiind venituri vor putea fi luate în considerare pentru plata pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informații pensie alimentara va rog să mă ajutați cu un sfat.in ... elisa emilia elisa emilia Informații pensie alimentara Va rog să mă ajutați cu un sfat.In anul 2019 s-a finalizat divorțul și am in custodie cele 3 minore, pentru care tatăl lor ... (vezi toată discuția)
Dividendele si pensia de intretinere minor kromred kromred As vrea sa stiu daca dividentele incasate de la firma in care sunt actionar se calculeaza la pensia alimentara sau nu? Unii avocati spun ca nefiind un venit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + timp petrecut cu minor GeorgeAnonimovici GeorgeAnonimovici Pensie alimentara + petrecut timpul cu minor Buna seara, am 2 intrebari pe teme oarecum adiacente: 1. Am citit ca pensia alimentara pentru un minor se ... (vezi toată discuția)