avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate ioanagrigore

Activitate ioanagrigore

Anul trecut am avut un sef de serviciu care a avansat in gradatie. In decizie m-am sustinut de alin 2 al art. 5 din OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, conform caruia: Art. 5.
(1) În anul 2016, avansarea personalului încadrat pe funcţii de execuţie în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se face prin încadrarea în clasele de salarizare corespunzătoare vechimii în muncă dobândite, prevăzute la art. 11 alin. (3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, personalul beneficiind de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător numărului de clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul prevăzut la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, fără acordarea salariului aferent clasei de salarizare prevăzut în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

(2) În anul 2016, prevederile alin. (1) se aplică în mod corespunzător personalului de conducere, precum şi la trecerea într-o altă tranşă de vechime în funcţie personalului care ocupă funcţii din cadrul familiei ocupaţionale "Justiţie".
Sper ca este corect. Asa ati aplicat si dvs, daca v-ati confruntat cu aceasta speta?

Mentionez ca persoana in cauza este incadrata in familia ocupationala Administratie Publica. Eu lucrez in cadrul unui birou de resurse umane in cadrul unei directii de asistenta sociala, nou infiintate. Personalul a fost preluat prin transfer din cadrul primariei, fiind in subordinea consiliului local.
Multumesc!
Asa am aplicat si eu, dar astazi mi s-a adus acest aspect in vedere de catre un sef de serviciu si am intrat in panica. Mentionez ca lucrez in sistemul public de mai putin de 1 an si am simtit nevoia unei clarificari. Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Salariul functiilor de conducere din sistemul public cuprinde cele 9 clase de salarizare la nivel maxim conform Legii 284 din 2010. Sa inteleg ca un sef de serviciu, functie publica de conducere, gradul II, gradatia 5 are acelasi salariu cu un sef serviciu, functie publica, gradatia 4? Mutumesc!