avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Avansare in gradatie pentru functiile de conducere din ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Avansare in gradatie pentru functiile de conducere din institutiile publice!

Salariul functiilor de conducere din sistemul public cuprinde cele 9 clase de salarizare la nivel maxim conform Legii 284 din 2010. Sa inteleg ca un sef de serviciu, functie publica de conducere, gradul II, gradatia 5 are acelasi salariu cu un sef serviciu, functie publica, gradatia 4? Mutumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanagrigore , utilizator 20:07, 10 Februarie 2017
Cand s-or aplica clasele de salarizare din legea 284/2010 vor avea si acelasi salariu, deocamdata nu se aplica. Eu stabilesc salariul de baza pentru functia publica de conducere, la care ii aplic gradatia de vechime corespunzatoare.
Asa am aplicat si eu, dar astazi mi s-a adus acest aspect in vedere de catre un sef de serviciu si am intrat in panica. Mentionez ca lucrez in sistemul public de mai putin de 1 an si am simtit nevoia unei clarificari. Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Anul trecut am avut un sef de serviciu care a avansat in gradatie. In decizie m-am sustinut de alin 2 al art. 5 din OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, conform caruia: Art. 5.
(1) În anul 2016, avansarea personalului încadrat pe funcţii de execuţie în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se face prin încadrarea în clasele de salarizare corespunzătoare vechimii în muncă dobândite, prevăzute la art. 11 alin. (3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, personalul beneficiind de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător numărului de clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul prevăzut la art. 10 alin. (5) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, fără acordarea salariului aferent clasei de salarizare prevăzut în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare, după caz.

(2) În anul 2016, prevederile alin. (1) se aplică în mod corespunzător personalului de conducere, precum şi la trecerea într-o altă tranşă de vechime în funcţie personalului care ocupă funcţii din cadrul familiei ocupaţionale "Justiţie".
Sper ca este corect. Asa ati aplicat si dvs, daca v-ati confruntat cu aceasta speta?

Mentionez ca persoana in cauza este incadrata in familia ocupationala Administratie Publica. Eu lucrez in cadrul unui birou de resurse umane in cadrul unei directii de asistenta sociala, nou infiintate. Personalul a fost preluat prin transfer din cadrul primariei, fiind in subordinea consiliului local.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
ioanagrigore, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime personal contractual septembrie 2016 monicalirca monicalirca Buna ziua Avand in vedere prevederile Art. 31. - (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza si sporul de vechime nicolas1982 nicolas1982 va rog sa imi spune-ti daca sporul de vechime, conform legi 284/2010, face parte din salariul de baza si daca da atunci cum se stabileste sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%? lilybelle lilybelle Buna ziua, doresc sa stiu cum se calculeaza salariile bugetarilor dupa revenirea celor 15%, mai precis, acel 15% se adauga la salariul diminuat sau la cel din ... (vezi toată discuția)