Care sunt drepturile si obligatiile autoritatii tutelare in cazul vanzarii unui imobil in care sotia si fiul minor detin jumatate fiecare din imobil?
Ni s-a spus de la Autoritatea Tutelara ca in cazul vanzarii imobilului, jumatate din pretul de vanzare( ce-i revine minorului ) va fi gestionat de catre autoritatea tutelara. Adica : ei vor transfera suma intr-un cont deschis de ei pe numele minorului, accesibil de catre minor doar dupa implinirea varstei de 18 ani. Ca parinte, se poate vizualiza situatia contului? Contul trebuie sa fie neaparat cont intr-o banca din Romania? Minorul, in speta baiatul meu (pe care l-am adoptat), locuieste in Germania impreuna cu mine si sotia mea.Este inscris la scoala aici. Autoritatea tutelara alege banca?
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi si pentru sfaturi.
Locuiesc cu familia mea in Germania de cativa ani. Aici se afla si locul meu de munca si scoala la care invata baiatul meu.Pe cartea de identitate (CI) este trecuta adresa din Constanta unde este domiciliul. Am hotarat impreuna cu sotia sa vindem casa din Constanta. S-a anuntat un cumparator (serios) care doreste sa cumpere casa. Intrebarea mea este: Ce adresa voi trece pe CI, in cazul in care se va vinde casa? Va trebui sa schimb cartea de identitate (atat eu cat si sotia mea).Nu avem alta casa sau imobil pe teritoriul Romaniei si nici pe nimeni care sa ne ia in spatiul de locuit M-ar bucura un sfat, va rog. Multumesc mult anticipat. Cosmin