avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoritate tutelara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoritate tutelara

Buna seara,

Care sunt drepturile si obligatiile autoritatii tutelare in cazul vanzarii unui imobil in care sotia si fiul minor detin jumatate fiecare din imobil?
Ni s-a spus de la Autoritatea Tutelara ca in cazul vanzarii imobilului, jumatate din pretul de vanzare( ce-i revine minorului ) va fi gestionat de catre autoritatea tutelara. Adica : ei vor transfera suma intr-un cont deschis de ei pe numele minorului, accesibil de catre minor doar dupa implinirea varstei de 18 ani. Ca parinte, se poate vizualiza situatia contului? Contul trebuie sa fie neaparat cont intr-o banca din Romania? Minorul, in speta baiatul meu (pe care l-am adoptat), locuieste in Germania impreuna cu mine si sotia mea.Este inscris la scoala aici. Autoritatea tutelara alege banca?

Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a citi si pentru sfaturi.
Ati mai intrebat, nu e permisa deschiderea mai multor topicuri pe aceeasi idee. Reveniti in subiectul deja deschis daca doriti mai multe detalii.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea vanzarii de catre autoritatea tutelara dianaecu74 dianaecu74 Buna ziua. Eu si copilul meu de 12 ani am mostenit un apartament, duap decesul sotului. Eu doresc sa vand acest apartament si pentru asta trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui imobil când proprietarul este minor: ce trebuie să facă părinții lui ca să îl poată reprezenta în relația cu terții? anttonnio anttonnio buna ziua , rog suport ! fiul meu a primit in 2013 o donatie ( casa +teren ) de la ruda . la dobandirea acestora de catre fiul meu , eu am fost ... (vezi toată discuția)
Poate obține o rudă de gradul 2 (sora) drepturile părintești? Lllalexa Lllalexa Buna ziua. Am un frate minor in varsta de 12 ani iar eu am 32. Mama noastra a decedat iar tatal lui, cetatean strain este in Germania. Copilul locuieste ... (vezi toată discuția)