avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate obține o rudă de gradul 2 (sora) drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate obține o rudă de gradul 2 (sora) drepturile părintești?

Buna ziua. Am un frate minor in varsta de 12 ani iar eu am 32.
Mama noastra a decedat iar tatal lui, cetatean strain este in Germania. Copilul locuieste momentan cu mine in Romania, merge aici la scoala, are prieteni si ii este foarte bine. Ce as putea face daca tatal lui vrea sa il ia in Germania cu toate ca baiatul nu vrea, fiind obisnuit aici cu mine. Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal, tatăl minorului deține drepturile părintești. Însă, când vine vorba despre reîncredințarea unui minor, se efectuează o anchetă psiho-socială, se ascultă minorul, se evaluează condițiile de creștere și educare și se ține seama de interesul superiol al minorului, care trebuie să primeze. Solicitați dvs. printr-o cerere către autoritatea tutelară demararea unei anchete și încredințarea minorului spre creștere și educare. Obținerea tutelei o decide instanța pentru minori și familie.
Multumesc frumos!
Fiind tatal copilului, are tot dreptul sa-l ia in Germania...insa puteti face o sesizare la autoritatea tutelara, urmand sa explicati situatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor notme notme am divortat in anul 2007 la cererea fostului sot, insa in fapt a fost un divoert de comun acord;baiatul nostru nascut in 2004 i-a fost incredintat lui, cu ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala vs. ancheta psihos-ociala tibimarin tibimarin In timp ce noul Cod Civil face referire la [b]ancheta sociala[/b], in paginile de Internet ale entitatilor care se ocupa cu Protectia Copilului se vorbeste ... (vezi toată discuția)
Cum imi iau minorul? Imparatul Imparatul Dupa codurile vechi exista reincredintarea copilului minor. Acuma, dupa noul cod civil, cum as putea sa-mi iau copilul inapoi sa-l cresc eu? Acesta printr-o ... (vezi toată discuția)