avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala vs. ancheta psihos-ociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala vs. ancheta psihos-ociala

In timp ce noul Cod Civil face referire la ancheta sociala, in paginile de Internet ale entitatilor care se ocupa cu Protectia Copilului se vorbeste despre ancheta psiho-sociala, la pagina:
[ link extern ] /,
scrie
" - In toate cauzele care privesc incredintarea copilului, stabilirea unor programe de relatii personale parinte-copil, solutionarea unor neintelegeri intre parinti cu privire la exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor parintesti, instanta judecatoreasca dispune efectuarea unei anchete psiho-sociale. Raportul de ancheta psiho-sociala este elaborat de catre institutia publica specializata pentru protectia copilului sau de catre un expert autorizat potrivit legii, urmarind fiecare dintre criteriile de determinare a interesului superior al copilului. Evaluarea psihologica a copilului este obligatorie in acest caz."
#-oNu imi este clar in ce imprejurari este ancheta sociala si in ce imprejurari este ancheta psiho-sociala? De unde a aparut notiunea de ancheta psiho-sociala?
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
tibimarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibimarin , utilizator 20:38, 28 Februarie 2012
Prin noul cod civil se insitituie ancheta psiho-sociala in locul anchetei sociale in toate cazurile in care se solicita incredintarea minorului spre crestere si educare catre unul dintre parinti.
Si instanta citeaza Autoritatea Tutelara care are ca si personal asistenti sociali...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta psihosociala Martonze Martonze Ma intereseaza daca: -ancheta psihosociala presupune un plus fata de ancheta sociala din vechiul Cod al familiei -unde pot gasi un act oficial, in baza ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil oana_lex82 oana_lex82 Buna, ma intereseaza si pe mine in ce conditii pot obtine custodia copilului meu.Mentionez ca nu l-am abandonat nicio zi, am avut total grija de el insa unele ... (vezi toată discuția)
Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un cabinet de libera practica in asistenta sociala? gabialbu gabialbu Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi ... (vezi toată discuția)