avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil

Buna, ma intereseaza si pe mine in ce conditii pot obtine custodia copilului meu.Mentionez ca nu l-am abandonat nicio zi, am avut total grija de el insa unele neintelegeri in casa ma fac sa-mi pun intrebarea asta..in ce conditii as pierde custodia copilului..am servici mai bine platit decat sotul (in acte),avem locuinta fiecare..cam aceleasi posibilitati de a-l creste...Mentionez ca sotul ar face ca si mine, orice ca sa obtina custodia lui..adica in caz de ceva niciunul din noi nu e dispus sa renunte..#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:09, 30 Ianuarie 2012
buna seara
custodia este comuna ,probabil ca doriti incredintarea minorului cu stabilirea domiciliului .....
Da, asta m-ar interesa..incredintarea..adica minorul sa aiba domiciliul impreuna cu mine.
Dupa noile reglementari ale noului cod civil, termenul de custodie nu mai exista, el s-a inlocuit cu exercitarea autoritatii parintesti, care de regula este comuna, de ambii parinti.
Formulati actiune in instanta pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs. Se va efectua ancheta sociala la domiciliul ambilor parinti, petru a se stabili care are conditii mai bune, iar daca minorul are peste 10 ani, va fi audiat de instanta si intrebat cu cine doreste sa stea.
Dupa noul cod civil, poate fi audiat chiar daca nu are 10 ani.
Copilul are 1 an si 8 luni.Stiam ca inainte se incredinta mamei copilul...Adica daca tatal e mai instarit mama pierde, nu?
Aveti sanse imense sa ramana copilul la dvs. insa vedeti ca nu mai exista notiunea de incredintare.
Incercati sa va cautati un avocat care sa stapaneasca foarte bine noile modificari legislative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort custodia copilului aannaa aannaa sunt casatorita si am un copil de 2 luni,vreau sa divortez.ce sanse am sa primesc custodia copilului. (vezi toată discuția)
Custodie copil moscu_veronica moscu_veronica Va rog sa-m spuneti daca in cazul unui divort custodia copilului o poate obtine mama daca aceasta nu lucreaza? (vezi toată discuția)
Divort cu minori katy_katalina89 katy_katalina89 buna ziua am si eu o intrebare:sunt casatorita din 2009,in urma casatoriei a rezultat un copil minor.Sotul meu in 2010 lucra la ISU,in decembrie 2010 a plecat ... (vezi toată discuția)