avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

Va rog sa-m spuneti daca in cazul unui divort custodia copilului o poate obtine mama daca aceasta nu lucreaza?
Cel mai recent răspuns: moscu_veronica , utilizator 09:13, 4 Decembrie 2011
Nu faceti confuzie intre custodie si stabilirea domiciliului minorului.
Pentru stabilirea domiciliului, care este interesul suprem al copilului, se va efectua o ancheta sociala la domiciliul ambilor parinti.
Apoi, daca minorul are peste 10 ani, acesta va fi audiat de instanta, pentru a vedea fata de care din parinti are mai mult atasament.
Dupa stabilirea domiciliului copilului, conform noului cod civil de regula se va stabili custodia comuna a ambilor parinti.
Legea o numeste "exercitarea autoritatii parintesti".
Chiar daca nu aveti venituri regulate, dar in urma anchetei sociale se stabileste ca aveti conditii de crestere si educare decente pentru minor, aveti ajutor de la parinti, iar copilul in urma audierii va opta pentru a sta impreuna cu dvs. instanta va tine cont de aceste aspecte.
copilul are 12 ani, doreste sa stea cu mama,i-am explicat ca dupa divort tatal are dreptul sa-l vada dar copilul nu doreste. poat refuza?
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa imi ia copilul ? g3orgiana g3orgiana Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil oana_lex82 oana_lex82 Buna, ma intereseaza si pe mine in ce conditii pot obtine custodia copilului meu.Mentionez ca nu l-am abandonat nicio zi, am avut total grija de el insa unele ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de "raportul autoritatii tutelere,"in cazul daca este adiat minorul?? Manole Dumitru Manole Dumitru 1). Minorul poate fi audiat de instanta fara acordul celuilalt parinte caruia nu i-s-a incredintat custodia minorului ?:( 2). Daca instanta a audiat minorul ... (vezi toată discuția)