avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul ?

Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama sotului meu ieri si mi-a zis ca a angajat niste detectivi si ca a primit o hartie oficiala k eu traiesc cu un coleg de munca de un an de zile si ca il intretin pe alcel coleg.A zis ca o sa ne vedem in instanta!Intrebarea mea este daca ar dovezi imi poate lua copilul?
Buna ziua,
Instanta de judecata va stabili, in proportie de 99% custodia copilului pentru ambii parinti.
Va stabili domiciliul copilului la unul din parinti in functie de anumite criterii:
- posibilitati materiale,
- situatie locativa,
- atasamentul copilului,
- etc.
Acestea sunt stabilite prin anchete sociale, printr-o ancheta psihologica la care vor fi supusi copilul si parintii, etc.
In Romania, cutuma este ca un copil asa mic sa ramana cu domiciliul la mama.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Dovezile pe care le au sunt bune pt a divorta eventual din culpa dvs, insa asta n-are legatura cu copilul, cu locuinta la care va sta copilul.
gi-jane2 a scris:

Dovezile pe care le au sunt bune pt a divorta eventual din culpa dvs, insa asta n-are legatura cu copilul, cu locuinta la care va sta copilul.


daca nu cumva se face o legatura cu moralitatea parintelui in cauza si capacitatea lui in conditiile date de a asigura o buna crestere si educatie minorului .... zic eu.
o relatie extraconjugala nu este un motiv intemeiat de a se acorda custodia exclusiva,

problema care se pune este aceea a stabilirii locuintei, pentru care instanta va avea in vedere: concluziile anchetei psihosociale, situatia locativa, istoricul ingrijirii copilului, atasamentul copilului, apropierea locuintei de gradinita/scoala, disponibilitatea parintelui rezident de a-i permite celuilalt accesul in locuinta sa, de a-l implica in activitatile copilului, etc.
chiar daca se poate specula asupra problemei cu infideliatea , trebuie sa vedeti ce argumente se mai aduc pentru avea o situatie clara. in speta cred ca mai curand ar trebui sa va intereseze argumentel de stabilire a domiciliului minorului nu custodia....deoarece daca locuinta va fi stabilita la tata, faptul ca aveti custodie comuna nu va confera prea multe drepturi in concret

Alte discuții în legătură

Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Custodie copil turboxxl turboxxl Buna ziua, Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)