Motivele prezentate de dvs pot in cel mai bun caz sa duca la stabilirea domiciliului minorei la domiciliul dvs,,,custodia'' autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti aceasta fiind regula.Solicitati o consultatie unui av pt a va lamuri aceste notiuni si pt a va da un sfat util .Succes.
Daca minorul este echilibrat emotional, este hranit si ingrijit corespunzator, este atasat de mama iar aceasta este implicata in cresterea copilului va fi greu sa determinati schimbarea locuintei la dvs, chiar daca aveti o locuinta in proprietate (acesta nu este singurul criteriu in functie de care se apreciaza ceea ce e in interesul superior al copilului).
Dvs contribuiti material la cresterea copilului ?
Instanța, odată cu divorțul, va stabili cine exercită autoritatea părintească asupra copilului, va stabili locuința copilului și pensia de întreținere. Dacă dovediți că puteți îngriji mai bine copilul, locuința copilului va fi stabilită la dvs. Autoritatea părintească este de regulă comună. În vederea stabilirii locuinței la unul dintre părinți, instanța de judecată va lua în considerare, pe lângă condițiile de creștere și educare (care trebuie să fie decente/corespunzătoare), și apropierea copilului față de părinți, relația dintre ei etc. Aceste aspecte vor fi determinate prin probe: acte, martori, interogatoriu, anchetă socială, expertize se specialitate (mai rar).
Instanta hotaraste, odata cu pronuntarea acestuia, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )
Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).
Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.
(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).
Succes.
Concret, daca fetei ii era bine cu mama cat erati la munca, ar trebui sa-i fie si acum.
Eu nu am vazut motive de a schimba situatia. Sigur, depinde si de ancheta sociala si de alte detalii.