avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cetatean strain - divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cetatean strain - divort cu minor

buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci doresc sa-i iau cu mine in Rep. Moldova .ce probleme voi intampina? multumesc anticipat
Dacă tata copiilor va fi de acord, nu veți întâmpina nici o problemă, dar dacă nu veți avea acordul lui va fi foarte greu să reușiți, și numai prin acord de suplinire prin instanță de judecată cu șanse de reușită sau eșec, în funcție de situația cazului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
Dapix, utilizator
Odată cu divorțul instanța se va pronunța și asupra autorității părintești și asupra locuinței copilului. Dacă dovediți că minorilor le-ar fi mai bine în Moldova, se poate dispune ca locuința copiilor să fie stabilită la dvs.

In caz de divort , instanta hotaraste, odata cu pronuntarea acestuia, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )

Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama care si-a parasit copii pentru iubit in strainatate fodor18538 fodor18538 Buna ziua! Sotia mea a plecat la un iubit in Italia o luna si jumatate. Dupa ce a venit acasa, a stat 2 saptamani si a luat fetita de cinci ani la un alt iubit ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)