avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a facut doar sotul credit la banca, asa ca este pe numele lui apartamentul. Vreau sa divortez deoarece a devenit violent. As dori sa stiu cu cine ar ramane fetita(mentionez ca parintii mei au apartament cu 2 camere si as putea sa stau la ei) si daca eu sau ea ar putea beneficia de apartamentul cumparat. Cum as putea proba ca este violent daca nu mi-am scos certificat medico-legal? Pozele sunt ok? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:17, 10 Februarie 2014
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, iar locuinta copilului va fi la dvs. Puteti cere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca va trebui sa dovediti ca ar fi in interesul copilul pt ca tatal prin comportamentul lui pune in pericol dezvoltarea normala a copilului pe toate planurile.
Apartamentul e bun propriu al sotului, copilul isi va mosteni tatal. Ati avea un drept de creanta pt ratele platite in comun pe perioada casatoriei, puteti avea pretentii asupra unui sume in instanta.
Ca e violent puteti proba si cu acele fotografii, martori, interogatoriul sotului.
Pacat ca nu ati depus plangere la politie pt violenta.
Nu este obligatoriu sa apelati la un mediator.

In caz de divort , instanta hotaraste, odata cu pronuntarea acestuia, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )

Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).

Imobilul este propriu( imbunatatirile confera un drept de creanta ).



Succes.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain - divort cu minor fufulet fufulet buna ziua. un sfat va rog. sunt cetatean strain (Moldova) casatorita cu roman, avem 2 copii minori. in caz de divort m-ar interesa problema copiilor, caci ... (vezi toată discuția)