avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica

buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele mai multe ori foloseste si violenta fizica(toatae acestea fiind adeseori in fata fetitei)ce as putea face sa obtin custodia unica a fetitei sa eventual sa nu mai poarte numele lui..mentionez ca nu suntem casatoriti dar fetita este pe numele lui..Va multumesc anticipat si astept un raspuns
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2015
anonimdel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:26, 16 Septembrie 2015
Actiune in instanta unde va tb sa probati actele lui de violenta, va fi insa greu de obtinut custodia daca aceste acte de violenta nu sunt la adresa minorului.
Instanta de judecata dispune asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )

Autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.



(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).


Succes.

Înainte de a iniţia un proces în instanţă, pentru obţinerea autorităţii părinteşti unice, trebuie să adunaţi dovezi privind violenţa tatălui minorei.De fiecare dată când face circ şi vă bate, chemaţi Poliţia la 112 şi apoi, fără jenă, mergeţi la serviciul de medicină legală, pentru cea mai mică vânătaie.Dacă aveţi martori că actele de violenţă se petrec în faţa copilului sau că este agresat şi copilul, este un pas spre obţinerea autorităţii unice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil ionela2014 ionela2014 buna ziua. Sunt casatorita din iulie anul trecut si am o fetita de 3 luni. Avem apartament cumparat din iunie anul trecut dar pentru ca nu eram casatoriti a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cori1972 cori1972 dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna? (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)