avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:21, 10 Decembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
eu am hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in 2007 , mai poate celalalt parinte dupa attatia ani sa ceara custodie comuna ..fetita mea avad 11 ani acum ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
cori1972, utilizator
Poate oricand pana implineste copilul 18 ani sa tot ceara cate ceva- nimic nu ramane batut in cuie cat e vb copii- se poate modifica pensia, schimba domiciliul copilului, programul de vizita, felul in care parintii exercita autoritatea parinteasca.
A cerut deja sau care e treaba ?
a aflat ca eu dupa 11 ani mi-am refacut viata , si urmez sa plec in strainatate la sot . El si-a refacut viata din momentul cand eu dadeam nastere fetitei .
Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

(se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).


(Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013.)



(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).





Succes.


Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie roxana_n roxana_n in ce conditii tatal isi poate vizita copilul minor doar in prezenta mamei ? (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)