avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.Spuneti-mi si mie in ca conditii in urma unui divort copilul ar reveni tatalui in cazul in care acesta nu se ocupa prea mult de el si nu isi da interesul pt cresterea si educarea lui,il vede o data la 5-6 saptamani si nici nu prea ii cumpara cine stie ce decat foarte rar.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 21:27, 3 Mai 2014
In divorturile pronuntate dupa 01 oct 2011 (intrarea in vigoare a Noului Cod Civil) custodia este comuna. Pentru a se acorda custodie exclusiva unuia dintre parinti, trebuie ca celalalt sa prejudicieze grav dezvoltarea copilului, adica dumneavoastra, ceea ce nu cred ca este cazul.
Legea nr. 272/2004 modificata prin legea 257/2013 enumera cateva situatii generale care il indreptatesc pe judecator sa acorde o autoritate parinteasca exclusiva:

“Se considera motive intemeiate pentru ca instanţa sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.”

Nu cred ca dumneavoastra va incadrati in unul din aceste cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)