avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua,
In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in conditiile in care sotia nu are loc de munca, si locuinta stabila?
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
anttonnio, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:29, 16 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel de aspecte se discuta în cadrul unei consultații , trebuie.precizata situația de fapt etc.In mod normal.infidelitatea poate fi un argument pt culpa în desfacerea căsătoriei dar în nici un caz un argument reținut de instanta pt domiciliul minorilor și atât mai puțin, pt, ,,custodie 'exclusiva"..Se va efectua ancheta sociala,poate soția se muta la părinți,rude,beneficiază de ajutorul material și moral al acestora etc.Depinde de vârstă copiilor și încă de 100 de alte amănunte asa ca mergeți la un av și discutați o ora pe îndelete întreaga situație..
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Daca nu are loc de munca și locuință stabilă aveți șanse bune ca tată dacă veți dovedi ca va puteți ocupa de creșterea, îngrijirea și educarea minorilor.
Trebuie foarte bine stabilita strategia avocatului pentru proces căci mamele sunt favorizate de instante de regula.
Daca acționați rapid ar fi de mare ajutor mai ales ca aveți infidelitatea care va ajuta.
Este ceea ce eu numesc ,,atac fulger" în justiție.

București 2023
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Locuinta copiilor se va stabili in functie de interesul acestora. Interesul va fi apreciat in raport de o serie de factori vizand conditiile locative, financiare, varsta copiilor, opiniile copiior, scolile urmate, disponibilitatea parintelui care i a ingrijit si fata de care copii se simt cel mai apropiati, posibilitatie de sprijin din partea familiei extinse pentru fiecare dintre parinti etc.

Infidelitatea este o cauza pentru divort, nu insa si pentru custodie exclusiva sau locuinta la tata. Infidelitatea vine pe fondul altor aspecte si mai putin deinteresul fata de copii.

Solutii definitive nu vi se pot da pe un forum, depinde totul de modul concret in care se formuleaza pretentiile in instanta, de ce probe se pot formula si administra, de situatia efectiva din familie, de posibilitatile de comunicare si de colaborare pe viitor intre parinti. Caci ramenti parinti pentru copii dvs, chiar daca nu mai sunteti soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabilește părintele rezident în caz de divorț? Letiția97 Letiția97 Unul dintre parinti poate interzice celuilalt parinte sa isi vada copilul pana la sentinta de divort ? Parinte infidel , se adreseaza urat partenerei de viata ... (vezi toată discuția)
Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul ? g3orgiana g3orgiana Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama ... (vezi toată discuția)