avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se stabilește părintele rezident în caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se stabilește părintele rezident în caz de divorț?

Unul dintre parinti poate interzice celuilalt parinte sa isi vada copilul pana la sentinta de divort ? Parinte infidel , se adreseaza urat partenerei de viata vine acasa la 1 luna cu bani putini bani bagati la pacanele ,fara prea multe conditii de intretinut casa este a bunicii lui o camera un hol si o bucatarioara improvizata fara contract de munca plecat seara venit dimineata cu copilul si sotia acasa sotia nestiind unde este sunandu.l toata noaptea si nu raspundea la telefon il avea inchis copilul are numai putin de 1 an de zile poate copilul sa il dea legea lui ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:14, 2 Decembrie 2017
In general regula este urmatoarea domiciliul copiilor se stabileste la domiciliul mamei iar,,custodia '' se exercita in comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Decembrie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In caz de neintelegere intre parinti va decide instanta.

Decizia instantei se va baza pe probe si se va lua exclusiv in interesul minorului.

Se va tine seama de conditiile de trai, de garantiile morale, de persoana care a ingrijit cel mai mult de minor si care ii poate satisface acestuia nevoile primare, de varsta minorului etc.

In orice caz, custodia va ficomuna cel mai probabil iar in urma anchetelor sociale se va putea decide si la care dintre parinti se va stabili locuinta copilului.

In cazul dvs, avand in vedere varsta copilului,sunt sanse mari ca locuinta sa fie stabilita la mama.

Tatal va avea dreptul la un program de vizitare a carui intindere si conditii concrete le poate stabili instanta, in functie si de solicitarile dvs bazate pe situatia de fapt si pe probe. Am in vedere de exemplu ca - pe durata vizitelor - tatal sa asigure legatura telefonica intre copil si mama sau ca vizitele sa se desfasoare la domiciliul minorului daca acesta este de o varsta foarte frageda etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Avem 2 copii și sotia ma inseala, am dovezi și martori. ce ... Nireves1981 Nireves1981 Avem 2 copii și sotia ma inseala, am dovezi și martori. Ce șansă am să rămână copii cu mine(tatăl)? Copii au 6 și 8 ani. Menționez ca sotia căntă ... (vezi toată discuția)
Încredințare minor către tata Awyd Awyd Sunt tatăl unui copil minor in vârsta de 5 ani, iar mama copilului - cu care nu eram căsătorit, dar conviețuiau împreuna și-a făcut o “relație” cu ... (vezi toată discuția)