avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta psihosociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta psihosociala

Ma intereseaza daca:
-ancheta psihosociala presupune un plus fata de ancheta sociala din vechiul Cod al familiei
-unde pot gasi un act oficial, in baza caruia se intocmesc aceste anchete (adica cine trebuie sa fie prezent la acea adresa la data efectuarii anchetei, ce este relevant pentru Autoritatea tutelara: numarul de camere, legatura dintre locatari si viitorul oaspete, etc.?)
Ma intereseaza aceste aspecte in situatia in care un parinte, fara conditii locative corespunzatoare, indica o adresa a unei cunostinte, a unei rude, unde exista conditii optime de locuit, dar acel parinte nu a locuit si nici nu va locui acolo cu minorul, decat declarativ, iar acea familie ii este ostila minorului.
-Se poate face ancheta psihosociala in absenta petentului, doar in prezenta proprietarilor de la adresa indicata?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
Martonze, utilizator
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 22:18, 6 Iunie 2012
Conceptul de ancheta psihosociala a intrat recent in uzantele juridice, o data cu intrarea in vigoare a Noului Cod civil. Presupune efectuarea anchetei sociale de catre Autoritatea Tutelara, impreuna cu un referat de consiliere psihologica intocmit de catre Directiile pentru Protectia Copilului.
Prin aceasta ancheta se urmareste identificarea conditiilor de crestere si ingrijire conferite minorului, precum si evolutia psihologica a acestuia urmare diferitelor probleme aparute in mediul familial.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori Bibi2008 Bibi2008 Buna ziua. Am convenit cu sotul asupra divortului notarial, avand si copii minori. Sunt ingrijorata in privinta unui singur aspect, cel al anchetei ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)
Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un cabinet de libera practica in asistenta sociala? gabialbu gabialbu Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi ... (vezi toată discuția)