Ma intereseaza daca:
-ancheta psihosociala presupune un plus fata de ancheta sociala din vechiul Cod al familiei
-unde pot gasi un act oficial, in baza caruia se intocmesc aceste anchete (adica cine trebuie sa fie prezent la acea adresa la data efectuarii anchetei, ce este relevant pentru Autoritatea tutelara: numarul de camere, legatura dintre locatari si viitorul oaspete, etc.?)
Ma intereseaza aceste aspecte in situatia in care un parinte, fara conditii locative corespunzatoare, indica o adresa a unei cunostinte, a unei rude, unde exista conditii optime de locuit, dar acel parinte nu a locuit si nici nu va locui acolo cu minorul, decat declarativ, iar acea familie ii este ostila minorului.
-Se poate face ancheta psihosociala in absenta petentului, doar in prezenta proprietarilor de la adresa indicata?
Multumesc.
Conceptul de ancheta psihosociala a intrat recent in uzantele juridice, o data cu intrarea in vigoare a Noului Cod civil. Presupune efectuarea anchetei sociale de catre Autoritatea Tutelara, impreuna cu un referat de consiliere psihologica intocmit de catre Directiile pentru Protectia Copilului.
Prin aceasta ancheta se urmareste identificarea conditiilor de crestere si ingrijire conferite minorului, precum si evolutia psihologica a acestuia urmare diferitelor probleme aparute in mediul familial.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort cu minori
Bibi2008
Buna ziua. Am convenit cu sotul asupra divortului notarial, avand si copii minori. Sunt ingrijorata in privinta unui singur aspect, cel al anchetei ... (vezi toată discuția)