avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna ziua. Am convenit cu sotul asupra divortului notarial, avand si copii minori. Sunt ingrijorata in privinta unui singur aspect, cel al anchetei psihosociale realizate de catre autoritatea tutelara. Eu traversez de cateva luni o perioada mai nefasta din pdv. profesional, am un venit modest, insa primesc lunar ajutor financiar din partea parintilor mei, pana ma redresez. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: exista riscul de a pierde custodia minorilor din aceasta cauza? Mentionez ca sotul nu realizeaza niciun venit de aprox. 5 ani, iar conditiile de locuit ale minorilor sunt mai mult decat satisfacatoare in cazul in care domiciliul acestora va fi stabilit la domiciliul meu actual. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Bibi2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bibi2008 , utilizator 10:56, 16 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, am inteles ca ancheta psihosociala si ascultarea minorului cu varsta peste 10 ani sunt obligatorii si in cazul divortului notarial.
@artacomunicarii la notar se dizorteaza de comun acord......

@bibi2008, ceea ce numiti dvs custodie este exercitarea autoritătii parintesti . Daca divortati la notar, acest lucru presupune ca autoritatea parinteasca se va exercita in COMUN,numai domiciliul va fi stabilit la unul din parinti. In ceea ce proveste ancheta psiho sociala nu aveti de ce sa va faceti griji daca sunt oferite copiilor conditii optime de crestere si ingrijire.
Da, ascultarea minorului cu varsta de 10 ani este obligatorie, dar se face in prezenta ambilor parinti si nu este deloc o procedura traumatizanta pentru minor si o face notarul.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de comun acord cu minori monikas monikas Ce cheltuieli implica divortul de comun acord cu minori? (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notariat anabianca5 anabianca5 Buna seara As dori sa stiu daca pentru divortul la notariat ce implica si minori este necesara sau obligata efectuarea anchetei sociale pentru ... (vezi toată discuția)
Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)