avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce implica acest demers, in cat timp se rezolva, ce acte trebuie aduse etc. Mentionez ca amandoi locuim si lucram in strainantate in aceelasi oras, dar domiciliul stabil il avem in Romainia.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:34, 27 Aprilie 2012
Trebuie sa va prezentati in fata notarului. Puteti da procura numai pentru depunerea cererii de divort, la termenul stabilit insa de notar pentru desfacerea casatoriei trebuie sa fiti prezenti, cum trebuie sa fiti prezenti in Tara la domiciliu si cand autoritatea tutelara va face ancheta psiho sociala pt minor.
Multumesc de raspuns. As mai avea cateva intrebari:
Ce anume implica ancheta phihosociala si cand se va desfasura?
Cam cat dureaza din momentul depunerii cereri la notar pana la prezenta noastra in fata lui pt desfacerea casatoriei?
Intr un interval de 30 de zile de la depunerea cererii la notar. Notarul face o adresa la autoritatea tutelara de pe raza localitatii unde aveti domiciliu dvs o duceti si autoritatea tutelara va face aceasta ancheta din care va rezulta acordul parintilor in ceea ce priveste domiciliul minorului dupa divort....
Abia dupa ancheta sociala se va putea incheia procedura divortului si eliberarea certificatului de divort.
Ma intereseaza daca putem divorta la notar in conditiile in care noi nu mai avem domiciliul in orasul in care ne-am casatorit. Se poate face acest demers si la un notar in orasul in care avem acum domiciliul?
Da, se poate divorta si la un notar public din raza teritoriala a ultimei locuinte a sotilor conform art 375 c.civ.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord, copil minor alinaroxana alinaroxana Sunt casatorita de aproape trei ani, dar impreuna cu sotul meu am decis ca aceasta casnicie nu mai e viabila. Avem un copil minor, care nici macar nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)