Se fac plati de aproape 5000lei lunar, impartiti la 6 locatari din 12. Banii sunt incasati de presedintele blocului, palatiti asociatiei de locatari, nu sunt contracte individuale sigur, exista un contract cu asociatia si firma de publicitate. Vecina mea nu a patit intretinerea de 10 ani de cand e panoul publicitar. La asta ma refeream cand ziceam ca nu vedem incasarile noi, pt ca nu sunt trecute in acte. E fatada blocului mash-ul trece la 20 cm de fereastra mea dar e drept ca nu o acopera. Sigurul discomfort e de la lumina.
In cazul in care mi se refuza accesul la documente, e posibil, ultima data cand am cerut ceva am fost injurata si mi s-a trantit usa in nas, aveti idee unde ma pot adresa?
Va multumesc pt raspunsuri
latka a scris:
SoniaIacob a scris:
Multumesc! Sa inteleg ca toti banii de pe reclama intra in fond de reparatii? Pt ca suma de mai sus a fost efectiv ascunsa de fostul administrator, banuim ca a incasat de pe reclama dar nu-s declarati iar noile incasari nu le vedem.
Eu o sa va citez din legea 196/2018:
Articolul 70
(1)Toate veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune, inclusiv veniturile din dobanzi bancare, apartin asociatiei de proprietari.
(2)Veniturile prevazute la alin. (1) alimenteaza numai fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial, intr-un raport afisat la avizierul asociatiei, si se evidentiaza in registrul unic de venituri si cheltuieli al asociatiei de proprietari.
Treaba cu scutirea de la intretinere nu e prevazuta de legea 196.
Nu stiu unde doriti dvs. (cine sunt acei noi la cere va referiti ?) sa vedeti ceva, cereti copie dupa acel contract si dupa toate actele legate de el, conform art. 28.
[ link extern ]
Daca exista disconfort creat unor anumiti proprietari, prin instalarea acelui mesh, nu avea decit sa incheie contracte separate cu acei proprietari firma care a instalat mesh-ul. Poate ca luminozitatea nu mai e la fel, sau cine stie.
Dar fatada e proprietate comuna. Asa ca cereti copii dupa toate actele legate de acest contract, de la presedinte, administratorul e un angajat, nu poate face asa ceva si lamuriti problema.