avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Activitate RobinHood

Activitate RobinHood

Multumesc. S-a amanat din nou pronuntarea, dupa ce am depus concluziile scrise.
Buna dimineata.

Am cateva intebari, va rog!

1) Daca am o "amanare a pronuntarii" pentru data de 20 noiembrie 2014, intr-un proces pe litigii de munca, trebuie sa depun concluziile cu cel putin 5 zile inainte (adica, cel tarziu, azi, 14 noiembrie) ?

2) In cate exemplare se depun concluziile scrise?

3) Vor mai exista dezbateri orale pe data de 20.11.2014, cand s-a amanat pronuntarea?

4) Pana la urma, daca nu am studii juridice si nu am avocat, am dreptul sa depun cocluzii scrise, la Tribunal, in prima instanta ?

Multumesc, anticipat, pentru raspunsuri!
Buna dimineata.

Am nevoie de un raspuns rapid, va rog. Am intentat proces "firmei 2" (in principal am contestat notificarea privind incetarea CIM pe parcursul perioadei de proba). S-a amanat pronuntarea pentru data de 20.11.2014. Este necesar sa depun concluziile scrise cu cel putin 5 zile inainte de data de 20.11.2014 adica, cel tarziu, azi - 14.11.2014? Mentionez ca nu sunt jurist, ca profesie.

Vor mai exista dezbateri orale pe data de 20.11.2014?

In cate exemplare se depun concluziile scrise ?

Nu am avocat, ma reprezint singur, la Tribunal.

Multumesc mult, anticipat!
MarianBratu a scris:

Pai daca v-ar reintegra vi s-ar acorda toate drepturile care decurg din contractul de munca inclusiv dreptul la salariu. Ar trebui refacute statele si ati figura pe statul de plata. In ochii mei perioada de proba ar fi incheiata.


Corect!

Dar e cale lunga pana acolo...de "doi bani" speranta.
@ MarianBratu

Daca va dispune reintegrarea, ar implica repunerea partilor in situatia anterioara incetarii CIM. Cred ca interpretarea corecta ar fi sa se reia perioada de proba de unde a "ramas"; practic, as mai avea o luna perioada de proba; oricum, dra.director general interimar are conditii de pensionare pentru limita de varsta si stagiu de cotizare chiar in luna...aceasta, septembrie. Teoretic...n-as mai avea "placerea" sa o revad. Probabil ca a fost visul ei de-o viata sa fie director (si a devenit "interimar" in luna iunie, ghinionul meu) . Pot spune ca principalul ei instrument "managerial" era "barfa" (imi spunea de "cutare" ca e "piloasa", "cutare" sunt niste "pesedisti", in fine, msechinarii de genu').
@ MarianBratu

Stiu la ce va referiti, la principiul simetriei, referitor la 31 al.3 CM.
Insa: Codul Muncii prevede o perioada de proba de maxim 120 de zile pentru functiile de conducere.CCM aplicabil la societatea respectiva prevede o perioada de proba de \"fix\" (exact) 120 de zile, nu mai putin. Daca partile (administratia si sindicatul semnatar al CCM) ar fi dorit altceva decat o perioada de exact 120 de zile, ar fi lasat la libertatea managerului fixarea perioadei de proba in \"interiorul\" celor 120 de zile, (de pilda, 90 zile, cum s-a intamplat in cazul meu) si ar fi preluat formularea din Codul Muncii in CCM aplicabil.

Referitor la intrebarea pe care mi-ati pus-o, v-as raspunde ca nici CCM-ul, nici Regulamentul Intern la societatii nici CIM-ul incheiat nu prevede ca as fi putut sau nu sa denunt CIM, in perioada de proba, oricand in interiorul perioadei de proba. In acest caz s-ar fi aplicat, probabil, doar prevederile Codului Muncii.

Acum, mai in gluma mai in serios, credeti ca legiutorul a formulat art. 31 alin.3 din CM cu intentia de a permite abuzuri din partea angajatorului?
Ce ati fi simtit Dvs. daca, de pilda, ati fi fost angajat pe o functie de conducere, cu perioada de proba de fix 120 de zile si, dupa 2 zile de lucru, managerul firmei sa \"va rada in nas\", notificandu-va incetarea CIM, in baza art. 31 alin. 1, si motivand, asa, informal, neoficial, ca nu-i place mersul Dvs. sau ca aveti ochii prea albastri sau ca nu aveti o pozitie suficient de dreapta in momentul in care purtati o discutie cu el? Si toate acestea, sub \"paravanul\" acelui articol...:D
Cunosteam foarte bine precizarile Codului Muncii.Din acest motiv mi-am manifestat prudenta. Clauza din CIM respectiva: "[..] La finele perioadei de proba, seful ierarhic va intocmi un raport de activitate in care va arata daca salariatul corespunde sau nu functiei.In cazul in care referatul este negativ CIM-ul va inceta conform art.31 alin.3 din CM [...]".
MarianBratu a scris:

RobinHood a scris:n
O intrebare punctuala la care astept, va rog, un raspuns precis:- daca am primit notificarea de incetare CIM pe data de 5 august 2014, care este ultima zi in care pot depune contestatia la Tribunal?

Ce doriti sa invocati in contestarea notificarii?
Credeti ca puteti obtine ceva prin tribunal?


Estimez anumite sanse de castig, nu foarte mari, dar exista.Daca nu incerc, e limpede ca nu am nici o sansa. Notificarea nu cuprinde instanta la care poate fi contestata, nu cuprinde termenul de contestatie si nici nu a fost emisa o decizie de incetare CIM (in baza notificarii); in afara de asta, contravine chiar unei clauze a CIM-ului semnat de catre parti, clauza care prevede ca CIM-ul poate inceta la \"FINELE\" perioadei de proba si nu pe parcursul perioadei de proba si doar in urma unui referat \"negativ\". Nu exista aceste documente.
Astea ar fi motivele "in drept"; in fapt sunt alte argumente ce as putea sa le probez cu un interogatoriu adresat firmei 2.
@smeagull,

Multumesc foarte mult! Toate cele bune!
O intrebare punctuala la care astept, va rog, un raspuns precis:

- daca am primit notificarea de incetare CIM pe data de 5 august 2014, care este ultima zi in care pot depune contestatia la Tribunal?
La modul general, termenul de 30 de zile de contestare a unui act de incetare CIM cum se calculeaza? Dupa Noul Cod de procedura civila, nu se iau in calcul prima zi (5 august) si nici ultima zi (4 septembrie)? Practic, pot depune contestatia chiar si pe 5 septembrie? Sau e mai prudent sa o depun maine, pe 3 septembrie (calculand si data de 5 august si data de 3 septembrie - a 30-a zi).
Multumesc pentru raspunsuri.

P.S. Nu am acces la legislatia actualizata, fiind somer; v-as fi recunoscator daca ati indica si articolul respectiv, dupa forma actualizata a Codului.