avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate roxanaserban

Activitate roxanaserban

imi lipsesc documentele cu mentiunea dar legal undeva in ce lege sau ordin gasesc mentiunea ca trebuie acest contract de mandat cu plata indemnizatiei.
poate trebui informat si reamintit asociatului sa faca contract de mandat cf legii ...X?
ma intereseaza cadrul legislativ exista scris ca trebuie sau nu . sa poti argumenta asociatului ca trebuie sa faca contract de mandat si ca trebuie platita cf unei legi x aceste drepturi.
in ce baza legala pot cere asociatului sa faca contract de mandat si sa trebuiasca sa platesca indemnizatia.

Cornel Vasile a scris:

Nu are dreptul daca nu este specificat in acele documente.

Codul civil reglementeaza contractul de mandat.

Nu inteleg daca nu sunt trecute acolo nu are dreptul?
Exista legislatie care prevede acest lucru sa fie cerut sau e doar daca asociatul vrea sau nu sa te platesca pt acet rol de administrator.
nu exista contract de mandat ci doar aga de asociat,
exista undeva in lege obligatia de a incheia contract de mandat sa poti cere indemnizatia.
care este legea sau actul legislativ care presupune ca ai dreptul la indemnizatie de administrator pentru SRL

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a explicat mai sus care este baza in care se poate acorda aceasta indemnziatie:
- actul de numire in calitatea de administrator;
- contractul de mandat.

este vorba de SRL am mentionat in intreabare. as avea nevoie de cadru legislativ daca pt rolul de administrator se poate cere indemnizatie pe langa contractul CIM de director financiar.
daca nu este mentionat acest lucru se poate cere indemnizatie sau nu.
aga mentioneaza doar numirea nu si partea de remunerare si actul constitutiv nu mentioneaza nimic de salarii sau indemnizatie ,mai ales ca sunt 3 administratori denumiti unul angajat ca director general si unul ca director financiar .
exista legislatie care prevede obligatia remunerarii functiei de administrator pe langa cea din CIM
Florin Cioca a scris:

Buna ziua,
Remuneratia administratorilor se stabileste prin actul constitutiv sau prin Hot AGA.

nu exista un contract de mandat ci doar o hotarire aga si nu exista stabilit nimic in actul de numire. cazul este pe SRL. si in acelasi timp angajatul are functie de director financiar.
singurul lucru mentionat este s-a aprobat numire administratorilor. daca nu este mentionat in actul de numire are dreptul la indemnizatie ?

Cornel Vasile a scris:

Indemnizatia de administrator se plateste la datele stabilite in actul de numire sau in contractul de mandat.

Buna ziua
As dori si eu sa stiu cand este obligatoriu sa platesti indemnizatia de administrator sau daca calitatea de administrator intr-un SRL trebuie platita separat sau in plus, atat timp cand mai detii si functia de director financiar cu CIM la ceeasi firma.
buna ziua unde gasim si noi in model de compensare externa in engleza cu partenrul extern.
avem sold client furnizor si am dori ocompensare ce trebuie sa scriem in acest document de netting