avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate ralu-ana

Activitate ralu-ana

Răspuns la discuția INTRAREA IN LEGALITATE
art. 37 din legea 7/1996 spune ca: "(1) Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare eliberat de autoritatea locală emitentă a autorizaţiei de construire, care să confirme că edificarea construcţiilor s-a efectuat conform autorizaţiei de construire şi că există proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, precum şi a celorlalte dispoziţii legale în materie şi a unei documentaţii cadastrale."
Asta se aplica in cazul in care autorizatia de construire si procesul verbal de receptie exista; daca nu exista - casa s-a ridicat fara autorizatie - ar trebui scoasa o autorizatie de intrare in legalitate.
sunt functionar public - consilier asistent - la biroul de urbanism al unei primarii de municipiu; nu avem nici arhitect-sef si nici alti angajati pe domeniul urbanismului. adica doar eu am atributii in domeniul urbanismului. nu exista nici sef birou/serviciu/etc. deasemenea, nu indeplinesc nici conditiile legii 350 pt a ocupa functia de arhitect-sef.
imi permite legea sa intocmesc si sa semnez ca agent constatator procese-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor (cf. Anexa 6 la Normele metodologice aprobate cu Ord. 839/2009)?