avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate galgo

Activitate galgo

Buna ziua,

Am urmat cursurile facultăţii de drept , intre anii 1993-1998, nu mi-am dat licenţa doar în anul 2013.
Întrebarea mea este dacă cei 4,5 ani de studii superioare sunt considerate studii de lunga durata şi cel mai important, dacă aceste studii se echivalează cu masterul, deoarece studiile efectiv le-am finalizat - conform foii matricole in anul 1998 ?
Vă mulţumesc
Sunt încadrat ca consilier juridic debutant COR 261103, gradaţia 2 clasa de salarizare 29 şi conform dispoziţiei am un salar brut de 1482 de lei. Nu am regăsit nicăieri, modul de încadrare în clasa de salarizare respectivă, nici ceea ce înseamna clasa de salarizare 29 raportat la salariul de încadrare. Deci pt. clasa de salarizare 29 ce suma este echivalentă?
Mulţumesc pentru răspuns
Mulţumesc frumos pentru răspuns
Mulţumesc frumos, deci cele doua perioade, cu toate ca se suprapun , se aduna aritmetic? (perioada lucrata cu CIM 1+perioada lucrata cu CIM 2) Tocmai am fost la cei de la Resursele Umane şi mi-au comunicat - din nou - că nu contează câte CIM am avut într-un an, pentru că dpdv al vechimii în specialitatea studiilor, se consideră doar 1 an.
Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de consilier juridic ) iar cealată în perioada noiembrie 2014-iunie 2015 (8 luni - funcţia de consilier juridic ) se consideră vechime in specialitatea studiilor de 3 ani şi 7 luni în funcţia de consilier juridic? Menţionez că, actualmente sunt funcţionar public.

Vă mulţumesc


".........Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată cu modificările şi completările ulterioare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare defineşte în cuprinsul art. 3 lit.l) vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice ca fiind “experienţa dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfăşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învăţământului în România”.

Prin raportare la dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (2) cu modificările şi completările ulterioare şi ale Hotărârii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare, rezultă că vechimea în specialitatea studiilor necesară ocupării unei funcţii publice reprezintă perioada în care o persoană a desfăşurat în mod efectiv o activitate profesională în specialitatea studiilor absolvite, dovedită prin carnetul de muncă, adeverinţă, sau alte documente doveditoare, vechime care, în funcţie de evoluţia carierei profesionale a fiecărei persoane se poate identifica în totalitate sau parţial cu vechimea în muncă sau în serviciu............."