avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate Planetară

Activitate Planetară

O seara buna! Dacă in 2017 am fost prins fără carnet la volan, și cu alcoolemie destul de mare, mi au Făcut dosar penal,dar nu am avut alte detalii, pana acum nu am fost sunat/ nu mi a venit nimic acasă, și am luat permisul de 1 an jumătate, nu am amenzi, accidente sau orice ilegalitați, îmi pot suspenda permisul de conducere? Sau la ce sa ma aștept.
Vă multumesc!
Am 17 ani si am fost prins la volan , am avut 0,49 in aerul expirat , astazi plătesc proba biologica.
Ce sancțiuni pot avea ?
Discuție Dosar penal
Buna ziua! Aveti idee cam la cat timp trebuie sa vina citația de la data faptei?
Dosarul penal apare pe site-ul just.ro ?
Mai am o singura intrebare : daca fapta s a intamplat sambata dimineata in jur de ora 3:00 , cum se Va proceda mai departe? Trebuie sa dau declarație , vine citație acasa , sau .. ce se V a intampla?
Imi cer scuze pentru deranj , doar ca sunt cam speriat , si n am habar cum funcționează legile , nu am avut probleme pana acum.
Am fost intrebat cu ce se ocupa parintii mei , si eu. Plus ca nu am avut probleme cu legea , politia sau alte organe. Este prima abatere..
adisan a scris:

Depinde de mai multe aspecte. Faceți probe în circumstanțiere (acte, martori..ptr a dovedi că sunteți o persoană responsabilă, că totul a fost o întâmplare nefericită, că aveți o ocupație legală etc), iar pedeapsa poate să fie mai ușoară.

In acest caz , exista vreo sansa sa fiu iertat? Sau se poate anula dosarul ? Mentionez ca nu am fost dus la sectie , declaratia a fost scrisa in masina de politie , iar la probele de sange , nu au fost sigilate in fata mea , cum am auzit ulterior.
Unul dintre politisti mi-a spus : Ai noroc ca ai cooperat , si ca ai fost cuminte. -iar eu nu stiu ce trebuie sa inteleg din asta .
Am recunoscut si faptul ca am consumat alcool , si ca am condus fara permis. Aveti idee cand va intra in vigoare , dosarul? Sau daca este vreo cale sa aflu daca s-a depus ?
Buna seara! Am cerut cheia mașinii unui prieten pentru a lua ceva din masina , fiind la un club , si mi a venit proasta idee sa dau o tura , ce se putea intampla.. am fost oprit de poltia rutieră , am spus ca nu am permis , am dat actele mașinii , am fost luat pentru declarație , etilotest 0,49 mg in aer respirat . Nu am facut accident , sau altceva. Dosar penal pentru conducere fara permis , nu stiu daca si pentru bautura. Unul dintre polițiști a spus ca maxim ma voi alege cu reținerea dreptului de a da de permis 1 an. Din ce am mai citit pe net , unii au scăpat cu amenda administrativă, si reținere 6 luni , recunoscând fapta. Este vreo Sansa si in cazul meu?
Vă Multumesc.