Din moment ce mama a ales sa ma indeparteze de copil sa il tina doar pt ea, as refuza sa platesc pensie intretinere! Efectiv nu mai vreau sa am de-a face cu ea sau copil! Cat timp are la dispozitie sa poata sa ceara pensia intretinere etc?!
Buna ziua! A trecut un an de la nasterea copilului meu, in afara casatoriei. Plecat fiind din tara la data nasterii am recunoscut la notar copilul ca fiind al meu si convenit sa imi poarte numele meu de familie. Fiind plecat din tara atunci la data nasterii, mama lui a decis sa nu ma treaca in certificatul de nastere, deci oficial eu nu figurez ca fiind tatal copilului! Este linie in certif nastere. Intrebarea mea este: intre timp eu revenit in tara recent, ne-am despartit/separat irevocabil, acum mama copilului mi-ar cere pensie alimentara?! Dar cum poate ea cere asa ceva din moment ce eu nu figurez ca tatal copilului in certificat?! Mentionez ca a trecut un an de la nasterea copilului, eu recunoscand initial inainte de nastere copilul, mai poate ea dupa un an sa ma dea in judecata pt pensie alimentara ?! Mentionez ca asta ar presupune ca eu sa fiu recunoscut ca tata si sa imi revin si in anumite drepturi oarecum, gen: tutela comuna, vizite lunare etc...?! Cum spune legea?