Daca ar fi asa cum spuneti nu as mai plati la mc. ci o suma fixa functie de metri de instalatie pana la mine acasa.
O sa-mi spuneti acum ca nu aduce apa mereu de la acelasi izvor si se modifica distanta...
Oful meu este Radetul. Chestia cu apa aste o paranteza.
Multumesc.
Multumesc. In afara de aceasta lege mai exista niste prevederi de ordin intern ale Radet care prevad ca daca nu a mai fost cineva debransat pe scara respectiva inainte de 2006 nu se poate face debransare. Pe langa astea sunt un morman de proiecte si de avize, taxe etc. ca sa te descurajeze. Nu este normal sa nu pot sa-mi aleg modalitatea de a ma incalzii. De ce acest monopol. (Mai este unul cu ApaNova, cine mai vinde apa de ploaie in afara de ApaNova?)
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dumneavoastra.
Am uitat sa spun ca la nivelul scarii exista contuar care masoara debit/temperatura. Partea cu suprafata radianta cred ca de data asta nu se pune.
Inteleg si partea cu presiunea de la centrala de distributie (care in cazul meu este la 10 m de bloc), dar nici asta nu poate fi luata in considerare atata timp cat caloriferele pe partea mea au fost incalzite din doua in doua etaje. Eu am facut frigul iarna trecuta, m-am incalzit cu aerul conditionat si calorifere electrice (atat eu cat si vecinii mei de suferinta) si am platit ca toti ceilalti la suprafata. Daca se infunda teava de alimentare (ca in cazul de fata) ce debite si presiuni se mai iau in calcul? Radet a schimbat vre-o teava de cand s-a infiintat?
Problema mea este de ce nu ma lasa sa ma debransez decat daca a mai fost cineva debransat inainte de 2006?
Va rog sa-mi spuneti si mie daca o persoana poate sa se debranseze de la furnizorul Radet, ce trebuie sa faca?
Am inteles ca daca pe o scara de bloc nu este nimeni debransat nu se poate debransa.
Cred ca este o incalcare a drepturilor, faptul ca nu pot sa -mi aleg modalitatea de a ma incalzii, de exemplu , si sunt obligat sa suport Radetul.
De exemplu anul trecut datorita vechimii tevilor nu am avut caldura si administratorul m-a obligat sa platesc. Vreau sa-mi montez centrala termica individuala si mi s-a spus ce imi trebuie un vagon de acte si aprobari de la vestitul Radet pentru simplul fapt ca pun un dop pe teava de alimentare a caloriferul .
Consider ca imi este incalcat dreptul de a-mi alege furnizorul de energie termica prin acest monopol. Nu mai vreau pur si simplu Radet. Daca nu imi aproba centrala termica imi pun calorifere electrice sau panouri solare, etc. dar nu mai vreau Radet.
Multumesc.