avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate LTA

Activitate LTA

Buna ziua,

Am urmat toti pasii legali, si anume deschidere dosar de dauna si analiza dosarului de catre asigurator. Rezultatul: polita RCA este falsa, asa ca in continuare trebuie sa apelam la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, imediat ce dosarul la asigurator este inchis si imediat ce primim de la ei un document cu rezultatul lor.
[In paranteza, asiguratorul a spus ca va face o ancheta la ei, privind partea de fals in acte.]

Am gasit acest site:
[ link extern ] /

Intrebarea mea este unde are sediul aceasta institutie, pentru a merge cu dosarul la ei?
Stie cineva sa ne indrume , pentru a contacta acest Fond?
Pe site exista doar un formular in format PDF si o adresa de email.

Va multumesc pentru suport!
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

"Pentru fuga de la locul accidentului va raspunde penal." --> asta inseamna ca va raspunde by default, in urma declaratiei data Politiei Romane, de catre victima? Care este nr legii aferente, care sa identifice pedepsele ce se aplica in acest caz?

"Pentru daune ar trebui sa va despăgubească RCA cu privire la mașină avariata." --> RCA-ul nostru sau al celui care e vinovat, daca va fi identificat de Politie si DACA are un RCA valabil incheiat?

"Referitor la daunele morale ar trebui sa deschideți un proces civil după părerea mea." --> aici avem nevoie de avocat, timp si bani, corect? Care este durata medie de rezolvare, intr-un astfel de caz?
Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedura pentru a obtine despagubiri in urmatoarea situatie:
- sunt victima unui accident, urmat de daune materiale (masina avariata) si morale (ne-am speriat toti, inclusiv copilul mic aflat in masina)
- soferul care l-a provocat (nu a acordat prioritate si nici nu a avut intentia sa franeze) a fugit de la locul accidentului. Am reusit sa retinem modelul masinii si nr de inmatriculare.
- dupa declararea accidentului la politie, ce trebuie sa facem din punct de vedere penal, pentru a ne recupera pagubele produse si pentru a cere daune morale?

Va multumesc anticipat!