avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Brandon1983

Activitate Brandon1983

Multumesc frumos pentru raspuns.
Un primar a trimis o adresa catre secretarul primariei pentru a emite o dispozitie de primar in favoarea mea, dar secretarul refuza sa semneze pe motiv de legalitate (neavand dreptate, din punctul meu de vedere). Acest fapt ma dezavantajeaza pe mine. Care este procedura mai departe? Se va trimite refuzul la prefectura? Pot sa atac eu direct acel act ? Se face plangere prealabila inainte de trimitere la instanta de contencios administrativ? Sunt foarte hotarat sa merg in instanta. Voi merge impotriva secreatrului sau cum se procedeaza?
Multumesc frumos.
Aici intervine dilema mea....Data producerii pagubei este data procesului verbal de control prin care s-a constatat paguba sau se refera strict la momentul crearii prejudiciului, constatat prin situatiile financiare ale bancii (in cazul de fata).
Buna ziua. Detin in concesiune de la stat cateva hectare pe care sunt amenajate lacuri. Le folosesc pentru amenajari piscicole si am activitate economica. In CF, la categoria de folosinta, scrie "ape statatoare"". Platesc impozit/taxa sau nu?
Multumesc.
Buna ziua. O primarie a achizitionat recent o autogunoiera. Se respecta procedura clasica inmatricularii sau se poate inregistra doar la nivel de localitate?
Multumesc, domnule Cornel Vasile!
Concret, daca angajatorul (o banca) a constatat printr-un act de control (in 2018), ca un functionar bancar este vinovat de producerea unui presupus prejudiciu (a acordat un credit neperformant in anul 2009), in acest caz, a intervenit teremnul de prescriptie??? (tinand cont si ca legea nr.62 este din 2011, iar in codul civil nu functioneaza retroactivitatea) ?
Data dreptului la actiune este anul 2009 sau 2018?

Multumesc frumos pentru raspuns. Concret, daca angajatorul (o banca) a constatat printr-un act de control (in 2018), ca un functionar bancar este vinovat de producerea unui presupus prejudiciu (a acordat un credit neperformant in anul 2009), in acest caz, a intervenit teremnul de prescriptie??? (tinand cont si ca legea nr.62 este din 2011, iar in codul civil nu functioneaza retroactivitatea) ?
Data dreptului la actiune este anul 2009 sau 2018? Conform raspunsului dvs. de mai sus, inteleg ca ar fi 2009?

Buna ziua. Stiu ca termenul pentru prescriptia raspunderii patrimoniale este de 3 ani, dar intrebarea mea este: De cand curge acest termen? De la data nasterii actiunii sau de la data producerii faptei? In Codul Muncii (lege generala) scrie ca termenul curge de la data nasterii actiunii, iar in Legea Dialogului Social (lege speciala), acest termen curge de la data producerii prejudiciului.
Care lege primeaza?
Multumesc.
Buna seara. Daca o fapta de abuz in serviciu a avut loc in anul 2012, iar trimiterea in judecata a avut loc in 2013, cand se va produce prescriptia speciala?
Cand se va depasi termenul de 8 ani cu inca o data (16 ani de la comiterea faptei) sau doar cu inca o jumatate ( adica 12 ani de la comiterea faptei).
Curtea Constitutionala a aprobat, din cate stiu, o exceptie de neconstitutionalitate, in sensul trebuie sa se aplice legea mai favorabila, deci prescriptia speciala intervine dupa 12 ani in speta de mai sus!
Este corect?
Multumesc frumos!