avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate breazamoreni

Activitate breazamoreni

Răspuns la discuția Amenda asociatie de proprietari
Va multumesc pentru indiciu art 25 :) am sa refac tabeulul ca inca nu au semnat toti..

Platforma este pe spatiu privat al blocului.
1. Numai eu ca propietar si recent in comitetul executiv m-am implicat in amenajarea platformei, ceilalti sunt numai contra.
2. Am mai incercat o daca schimbarea presedintelui si administratorului insa fara success. Suntem 65 de proprietari dintre care peste 50% vor semna tabelul nominativ ca sunt deacord.

Singura mea cale este aplicarea legii, adic asa ma duc cu tabelul nominativ la primarie, sa fac reclamatie si sa specific ca cei care au semnat nu trebuie sa plateasca amenda.

Idea, cum a scris un user mai sus se poate cere atragerea raspunderii personale a celor rauvoitori mai exact, membrii comitetului executiv, presedintele si administratorul care a sustinut ieri ca degeaba vor primi amenda pentru ca ei nu o vor plati. Adica administratorul da din gura si fraaierii raspund in fata legii, mai putin administratorul care este decat un angajat....
Despre "Nu va mai complicati viata cu sanctionarea asociatiei"
Avand in vedere ca eu am sa strang semnaturi de la peste 50% din proprietarii blocului nu pot vorbi la primarie sa dea amenda decat presedintelui si / sau administratorului ca persoana fizica?
Despre "Nu va mai complicati viata cu sanctionarea asociatiei"
Sunt deacord cu dumneavoastra, insa ce solutie imi propuneti ca sa rezolvam problema?
Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat.
Am fost azi la Administrator care spune ca nu exista decat un fond de reparatii mai vechi care a avut o destinatie speciala si anume reparatia acoperisului.

Am facut un tabel nominativ prin care o sa strang semnaturi mai mult de 50% de la propietarii din bloc ca sunt deacord cu suma de mai sus pentru amenajarea gunoiului. Imi poate folosi aceasta hartie pe viitor daca o coraborez cu art 56, aliniatul 1 si 2 din legea 230 ?
Buna dimineata,

Va multumesc pentru raspunsul clar si va raspund la urmatoarele puncte:

4. Pretul este de 2.712,24 Lei. Asta ar veni cam 50 de lei de propietar.
5. Platforma de colectare este exterioara, Acum este o haba deshisa unde arunca toata strada si trebuie schimbata cu containere metalice cu capac rotativ dupa care trebuie imprejmuit cu gard si usi pentru a permite numai locatarilor folosirea ei.
6. Ma duc acum si intreb de fond de reparatii, rulment, situatie financiara tot si revin cu raspuns.

Buna dimineata,

Am cateva intrebari:

1. O asociatie de propietari poate fi imprumutata cu o suma de bani de catre un propietar?

2. Unde trebuie sa fac reclamatie daca am constatat o contraventie conform Art. 56 alin. 1, legea 230 / 2007 ?
(mai exact este vorba de refuzul propietarilor de a repara instalatia/platforma de colectare a deseurilor)

3. Administratorul a afirmat ca daca voi face reclamatia de la punctul 2, asociatia de propietari chiar daca va primi amenda, ea nu o va achita ca nu are bani. Ce am de facut ca sai constrang sa rezolv punctul 2 de mai sus?

Buna ziua,

Miinea seara avem sedinta cei din comitetul executiv in legatura cu apropbarea unui Fond de reparatii pentru amenajarea platformei de gunoi.

Avem destui de multi restantieri dintre care unii au bani insa nu vor sa isi plateasca intretinerea si penalitatile.

Cum putem sai executam silit sa plateasca? care suna legea in cazul in care un restantier are sa zicem 4000 de lei pe luna si vreo 3 rate la banca? Are prioritate executarea silita fata de ratele la banca?
Răspuns la discuția Amenajare platforma de gunoi
Multumesc pentru raspuns, insa vreau sa precizez ca in acest moment nu exista de 15 ani o platforma de gunoi si ea trebuie facuta. Cum pot obliga asociatia de proprietari sa asigure fondul de reparatie? Trebuie sa gasesc o metoda ca sai constrang ca proprietar ce sunt si membru in comitateul executiv. In caz ca nu vor unde sa fac reclamatie ca sa vina sa le de amenda (conform art. 56)? NUMAI prin CONSTRANGERE pot sai determin ca sa se mobilizeze pentru fondul de reparatie.
Răspuns la discuția Amenajare platforma de gunoi
Nici aici nu este domeniul public, acel teren unde se afla platforma de gunoi este proprietate privata a blocului, al nostru este inscris in planul cadastral.