am înțeles inclusiv de la un executor judecatoresc ca se poate revoca acordul.. am fost sfatuita ca înainte sa plec din tara sa verific la un notar in regustru daca mai este valabila
Si, in cazul in care e nula, poate sa i. o dea doar ca sa obtina procura? Sau sa. i dea o declarație tot pe 3 ani, cat e valabila procura, ca nu il da in judecata daca nu plateste?
Si mai am o întrebare : este posibil ca procura semata de tata sa fie revocata ulterior fara ca mama minorului sa stie? Sa ajunga la aeroport si sa i se spună ca nu poate iesi din tara cu copilul?
Mulțumesc.
Buna. Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema : pentru a pleca cu minorul într-o vacanta in strainatate, tatal minorului conditioneaza semnarea procurii de iesire de o declarație data de mama ca este de acord sa ca el sa nu mai plătească pesie alimentara. In cazul in care mama acepta sa dea o declarație sub semnatura privata (nu la notar), aceasta declarație are consecințe juridice si daca da, care sunt acestea mai exact? Cu alte cuvinte, poate mama minorului sa priveze minorul de dreptul legal pentru pensie alimentara sau o astfel de declaratie este nula? Daca are valoare juridica, mama se poate razgandi, in cazul in care intervin factori neprevazuti si nu mai poate intretine copilul minor fara acesta pensie ce trebuia platita de tata? Mulțumesc anticipat pentru ajutor!