Buna,
Referitor la pozele de la nunta, eu inainte de a semna contractul, am specificat clar ca nu vreau ca nicio poza sa apara pe undeva. In afara de pozele cu decoratiuni, sau altele, care nu includ persoane, nu are voie sa foloseasca nimic. I-am cerut modificarea contractului, si inclusiv brutul inregistrarilor. Domnul a modificat, si noi am semnat contractul.
Daca de ex, am o poza de profil, pe vreun site, nu conteaza care, si X o utilizeaza pe site-ul lui/ei, ca sa para ca eu am spus acea poveste, e legal ? Mai concret, tu ai un site, prin care promovezi ceva, si ca sa pari credibil, pui pe site poza mea, si a altor persoane, si alaturi de poza, o poveste inventata, cum ca eu am beneficiat de ce oferi tu acolo pe site, si ca sunt f multumit/a. (Nu e vorba de nimic cu tenta sexuala.) Eu nu stiu de acea poveste, de acel site, de acea poza pe care tu ai utilizat-o pe site-ul tau. E legal sa imi atasezi poza langa o poveste pe care nu ti-am spus-o eu, si ce drepturi am eu, avand in vedere ca nu vreau sa apar pe site-ul ala, nu vreau sa minti in numele meu, si mai important, nu ti-am dat voie sa imi utilizezi poza.
Vorbesc la modul general, nu m-am adresat cuiva anume. Nu imi permit sa tutuiesc pe nimeni, aici.