avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate Costin_Oprea

Activitate Costin_Oprea

Buna ziua.
Am chemat in judecata o firma pentru neplata unei creante prin ordonanta de plata.
Adresa firmei din contract difera de cea din Registrul Comertului, care este un teren viran. Firma isi desfasoara efectiv activitatea intr-un imobil (hala) la o a treia adresa.
In cererea de chemare in judecata am trecut adresa din contract (unde se prevede ca toate comunicarile se vor face la acea adresa).
Din cate inteleg pot exista probleme la executare daca parata pretinde ca nu a primit citatiile. Cum putem face instanta sa citeze la adresa efectiva a firmei?
Buna ziua.
Ne confruntam cu urmatoarea problema:
In luna septembrie 2016 am vandut unei firme un utilaj in valoare de circa ~10.000 de euro cu plata la 30 de zile. Avem contract semnat de un angajat al firmei, dovada ca s-a livrat bunul la sediul acesteia si factura semnata de primire.
N-am primit banii nici dupa 60 de zile si am trimis somatie de plata (cu confirmare de primire si continut declarat). La somatie ni s-a raspuns ca angajatul in cauza si-a depasit atributiile si ca firma considera ca doar administratorii acesteia au dreptul sa semneze contracte.
Am cerut bunul inapoi, n-am primit nici un raspuns.
Am depus plangere pentru inselaciune, politia a audiat pe angajat si pe administratorul firmei, dupa care a clasat cazul cu mentiunea 'faptele sesizate reprezinta litigiu civil'.
Intrebarea mea este ce putem face acum: Mergem in continuare pe ordonanta de plata contra firmei? Dam in judecata salariatul? Ambele?
Multumesc.