Buna ziua.
Ne confruntam cu urmatoarea problema:
In luna septembrie 2016 am vandut unei firme un utilaj in valoare de circa ~10.000 de euro cu plata la 30 de zile. Avem contract semnat de un angajat al firmei, dovada ca s-a livrat bunul la sediul acesteia si factura semnata de primire.
N-am primit banii nici dupa 60 de zile si am trimis somatie de plata (cu confirmare de primire si continut declarat). La somatie ni s-a raspuns ca angajatul in cauza si-a depasit atributiile si ca firma considera ca doar administratorii acesteia au dreptul sa semneze contracte.
Am cerut bunul inapoi, n-am primit nici un raspuns.
Am depus plangere pentru inselaciune, politia a audiat pe angajat si pe administratorul firmei, dupa care a clasat cazul cu mentiunea 'faptele sesizate reprezinta litigiu civil'.
Intrebarea mea este ce putem face acum: Mergem in continuare pe ordonanta de plata contra firmei? Dam in judecata salariatul? Ambele?
Multumesc.
Infractiune
Adina_G
Buna ziua. Un angajat al unei firme a emis facturi pentru doi clienti ai acesteia, dar de incasat a incasat in felul urmator : de la clientul A factura ... (vezi toată discuția)