avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Emitfia

Activitate Emitfia

Răspuns la discuția Vanzare bunuri comune fara partaj
Multumesc pentru raspuns!
Am divortat in urma cu 2 ani si nu am facut partajul. Avem ca si bunuri comune un teren si o casa (in care locuieste fostul sot caci dupa divort eu m-am mutat). Se poate sa vindem aceste bunuri fara sa mai facem partajul? Suntem amandoi de acord sa vindem si sa impartim contravaloarea bunurilor 50/50 pentru a nu mai cheltui bani pe partaj.
As dori sa fac partajul cu fostul sot la notar. Dupa casatorie am cumparat impreuna o masina, un teren si am construit o casa (avem doar autorizatie de constructie pt. ea). Care sunt costurile unui partaj la notar si care sunt pasii de urmat avand in vedere ca avem doar autorizatia de constructie pt casa. Avand in vedere faptul ca nici eu nici el nu dispunem de bani o posibilitate ar fi sa vindem aceste bunuri comune si sa impartim banii 50/50. Pentru a ramane cu casa si masina, o buna prietena e dispusa sa ii achite fostului sot jumatate din valoarea bunurilor si sa devina coproprietara a casei (impreuna cu mine). Se poate face acest lucru? Si daca da, ce costuri suplimentare implica acest lucru?