avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - costuri si procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - costuri si procedura

As dori sa fac partajul cu fostul sot la notar. Dupa casatorie am cumparat impreuna o masina, un teren si am construit o casa (avem doar autorizatie de constructie pt. ea). Care sunt costurile unui partaj la notar si care sunt pasii de urmat avand in vedere ca avem doar autorizatia de constructie pt casa. Avand in vedere faptul ca nici eu nici el nu dispunem de bani o posibilitate ar fi sa vindem aceste bunuri comune si sa impartim banii 50/50. Pentru a ramane cu casa si masina, o buna prietena e dispusa sa ii achite fostului sot jumatate din valoarea bunurilor si sa devina coproprietara a casei (impreuna cu mine). Se poate face acest lucru? Si daca da, ce costuri suplimentare implica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 08:38, 6 Martie 2017
Doar notarul va poate spune la cat se ridica costurile.In principiu daca toate partile sunt de acord cu tranzactia ,se poate fara nicio problema, ca prietena sa cumpare partea fostului sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort lucyboy lucyboy Buna ziua As vrea sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi utile, in ceea ce priveste posibilitatea unui partaj, dupa divort, avand in vedere ca situatia este ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s ? Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)