avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate molo2o

Activitate molo2o

Răspuns la discuția Plati stipulate in antecontract
Contractul este in EURO iar apartamentul posibil sa fie gata pe la sfarsitul anului.

Nu am avut pe cine sa intreb, la notar parca esti la un xerox in care semnezi si platesti. Am stat intr-o antecamera si la fiecare intrebare de a mea era reprezentantul dezvoltatorului care ma "linistea" verbal ca nu am treaba e bun asa. Si la sfarsit venea notarul si spunea semnati aici! Mi-e scarba!

Am platit avans in lei la cursul din zilele in care am facut plata.

Eu trebuie sa semnez un act aditional in cu conversia in lei pentru a putea rezerva fonduri prima casa. Practic plata nu o fac acum, acum trebuie facuta doar conversia la un anumit curs, curs care in momentul de fata nu ma avantajeaza si ma gandeam ca articolul anterior aduce ceva lamuriri.

Nu am inteles ultima fraza: "Daca este in EUR atunci puteti plati in lei la cursul BNR dar trebuie sa acoperiti diferenta de curs valutar la cursul BNR fata de valoarea creditului acordat." se poate stipula in promisiune ca diferenta de curs din momentul vanzarii si momentul conversiei sa se plateasca la final din fonduri proprii? Daca da as vrea sa fie bidirectionala, adica daca cursul o sa scada sa si primesc bani nu doar sa dau.
Buna seara, am semnat in aprilie 2016 un antecontract pentru achizitia unui apartament care avea in cuprinsul lui articolul urmator:

2.2. Toate platile stipulate in prezenta promisiune si cele din contractul de vanzare cumparare se vor face in EUR si/sau RON la cursul valutar BNR al zilei in care se semneaza inscrisurile anterior mentionate.

Ce reprezinta inscrisurile anterior mentionate? Insusi antecontractul/promisiunea?

Cursul valabil in aprilie 2016 era 4,48 iar astazi e in jur de 4,55.

Am nevoie sa trec contractul din euro in lei pentru a putea rezerva fonduri pentru prima casa dar cealalta parte doreste semnarea unui act aditional la cursul actual.:frantic:

Multumesc anticipat!