avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate drept_penal

Activitate drept_penal

Răspuns la discuția schimbare declaratie in Apel
Eu am vazut speta de achitare cand s-a mers pe procedura de recunoastere, dar nu pentru ca nu erau probe ci pentru ca inculpatul a fost provocat de investigatorul sub acoperire si colaboratorul acestuaia.
In cazul meu nu stiu ce varianta sa aleg in calea de apel. Nu exista absolut nici o proba inafara flagrantului care a fost facut cu un colaborator. Pe fond am mers pe recunoastere(altfem mai mult ca sigur ca procurorul ar fi cerut arestarea preventiva). La dosar nu exista interceptari, s-au facut si doua pechezitii, dar nu s-a gasit nimic util cauzei. Nu exista nici declaratii de martori, inafara de cea a colaboratorului care a beneficiat de reducerea la jumatate a pedepsei in urma colaborarii cu organele de ancheta. acum imi pare rau ca am mers pe recunoastere pe fond, deoarece flagrantul a fost de fapt o inscenare, dar mi-a fost frica de aresul preventiv.
Răspuns la discuția schimbare declaratie in Apel
Multumesc mult pentru raspun. Ma refeream la renuntarea cererii de judecata in procedura simplificata. Nu am gasit in codul de procedura nici un articol care sa specifice ca este irevocabila in apel aceasta procedura. Puteti sa imi spuneti la ce articol este prevazut?
Exista posibilitate de achitare in apel daca s-a ales judecarea simplificata pe fond? Ma gandeam daca se invoca prevederile art 101, alin 3 din CPP, fiind vorba de un flagrant si neexistan absolut nici o alta proba. Doar flagrantul si declaratia de recunoastere di faza de urmarire.
Buna ziua,
Se poate schimba declaratia de inculpat in apel, daca judecata pe fond a avut loc pe baza procedurii simplificate?
Răspuns la discuția Articolul 66,alin.1, lit.b)
Asta mi-am dat si eu seama din continutul articolului. Ma intereseaza cateva exemple de functii din cadrul puterii executive si legislatine, inafara de minustru, secretar de stat. Se incadreaza aici si director adjunct intr-o structura din subordinea unui minister?
Care sunt functiile interzise a fi ocupate prin pedeapsa complementara prevazuta la art. 66, alin. 1, lit. b?
Buna ziua,
Ce se intampla cu o persoana aleasa intr-o functie in autoritatile publice (consilier local), dar intre timp a primit o condamnare cu suspendare si interdictia de a fi ales in autoritatile publice? Trebuie sa isi dea demisia sau poate sa isi incheie mandatul deoarece a fost ales inainte de a primi aceasta interdictie.