avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate remusoradea

Activitate remusoradea

Bună ziua,
Am o nelămurire vis-a-vis de impozitarea unor venituri nedeclarate cu 70%. Dacă cetățeanul vinde pe o platformă gen OLX diferite produse (electrocasnice, cărți, discuri vinil, etc) utilizate din gospodărie, trebuie să declare veniturile obținute? Dacă da, chiar dacă au fost cumpărate cu bani din salariu, care au fost deja impozitați?
Mulțumesc.
Mulțumesc mult pentru răspuns. S-ar putea ca link-ul să fie foarte util.
Am crezut ca voi găsi pe cineva care sa cunoască un temei legal ce ar putea fi invocat pentru încălcarea unor hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, de catre prevederile art. VIII si IX, din OUG 115/2023.
Stimate domnule Cornel Vasile,
În cuprinsul articolelor VIII și IX din OUG 115/2023 se specifica faptul că transele neîncasate până la 31.12.2023, se reesaloneaza pe alți 5 ani. Asta era transa a patra. Câți ani trebuie să așteptăm pentru ca statul roman în calitate de debitor să achite aceste drepturi? Ce garanție avem că următoarele ordonanțe "trenuleț" nu vor impune alte si alte reesalonari, pana la calendele grecești?
Dacă situația era pe dos, eram de mult timp evacuat din casa.
În anul 2023 trebuia să întru în posesia celei de-a patra tranșe din suma câștigată în instanță, ca diferențe drepturi salariale. Cum e posibil ca guvernul să blocheze hotărârea unei instanțe?
Ce temei legal poate invoca guvernul pentru acest abuz?
Bună ziua.
Care este temeiul legal al reesalonarii prin oug 115/2024 al drepturilor salariale (transa a patra) aflate în plată (dupa ce au fost si asa eșalonate pe 5 ani) ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile?
Care poate fi explicația emiterii altei oug (cu dedicație!) privind deblocarea fondurilor necesare achitării drepturilor câștigate in instanta de catre personalul din penitenciare, ulterior oug 115/2023?
Discuție Penalitati
Buna ziua.
Va rog sa-mi comunicati daca sumele colectate lunar de la locatari de catre asociatie pentru viitoarea reabilitare termica a blocului sunt supuse legal regimului penalitatilor de intarziere. Sumele apar pe listele lunare de cheltuieli cu intretinerea. Pana in prezent nu s-a executat nici proiectul lucrarii, lucrarea urmand sa demareze peste cel putin 2 ani. Daca exista, va rog temeiul legal. Va multumesc.