mirebire a scris:n
nm_cristescu a scris:nnVa multumesc pentru raspuns...am primit foaie oficiala cu antetul Evidentei Populatie in care se specifica faptul ca fosta sotie a pus in practica hotararea judecatoreasca dupa care si-a schimbat din nou numele (cu al meu) pe cale administrativa fara sa-mi fi fost cerut vreodata acordul...n
nnProbabil si-a schimbat pe cale administrativa numele in baza unuia dintre motivele de mai jos:nb) când persoana în cauza a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care doreste să îl obțină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume; nh)când persoana în cauză solicită să poarte un nume de familie comun cu al celorlalți membri ai familiei, nume care a fost dobândit ca urmare a adopției, a menținerii numelui la căsătorie, a stabilirii filiatiei ori a unor schimbări de nume aprobate anterior pe cale administrativă; nnE dreptul dvs sa intrebati, insa imi pareti cam incrancenat pentru ceva ce nu e unic al dvs. n
Am raspuns mai sus la acesta: ''Dar atunci ce rol mai au hotararile judecatoresti, daca se poate pur si simplu dupa sa depui o cerere, fara acordul fostului sot si sa-ti schimbi numele, pe care paradoxal initial nici nu ti-l dorisei...?
Sa se spuna in hotararea judecatoreasca faptul ca sotia poate face ce vrea...ca dupa cum se vede si cu acordul meu si fara e tot aia....''
Chestiunea este f clara...nu ai cerut si nici primit in urma hotararii judecatoresti numele din timpul casniciei...acum te trezesti ca te-ai razgandit si cauti cai si chichite legislative sa-ti schimbi numele...ghinion, nu putem face in tara asta chiar tot ce ne trece noua prin cap pentru ca sper ca avem o lege pe care trebuie sa o respecte fiecare...
Legal si moral, daca nu ai cerut numele la divort si nu ti s-a acordat este sa ramai cu cel de fata...te-ai razgandit tu peste noapte si vrei sa revii, ceri acordul sotului cum spune legea nu faci pe ascuns cautand eventuale lacune ale legii...