avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Activitate misha_1965

Activitate misha_1965

Am terminat creditul. Am sa merg din nou la notar, cu solutia oferita de dvs. Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect:
Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ratele impreuna. Pe contractul de vanzare cumparare eu figurez ca si proprietar. Mai exista vreo posibilitate prin care sotul sa fie proprietar/coproprietar al apartamentului, in afara de variantele donatie sau vanzare-cumparare a 50% din apartament? Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa imi clarific cateva aspecte referitoare la cenzori, in cazul unui ONG.
1) In statutul unei Asociatii (in general al unui ONG), trebuie nominalizat cenzorul / membrii comisiei de cenzori sau doar trebuie mentionat faptul ca situatiile financiare ale ONG-ului vor fi verificate de un cenzor / de o comisie de cenzori, fara a specifica numele acestora?
2) In cazul in care ONG-ul trebuie sa aiba doar un cenzor, deoarece sunt sub 100 de asociati, acesta trebuie sa fie membru contabil autorizat sau expert contabil, in conditiile legii sau acest lucru este valabil doar in cazul comisiei de cenzori, unde cel putin unul dintre cenzori trebuie sa fie contabil autorizat sau expert contabil, in conditiile legii?

Am citit OG 26/2000, OMFP 166/2017, Normele 2435/1997 aprobate prin HG 18/1/1997, OG 65/1994 si eu, ca si economist, interpretez astfel:
- in statutul unui ONG, cenzorul nu trebuie nominalizat ci doar trebuie mentionat ca AGA va alege un cenzor/comisie de cenzori.
- cenzorul, pentru ONG-urile cu un numar intre 15-100 asociati, trebuie sa fie contabil autorizat sau expert contabil, in conditiile legii.

Am vorbit cu un jurist care activeaza in societati comerciale si cu un jurist dintr-o primarie si mi-au spus ca este obligatorie nominalizarea si nu numai numirea in general a cenzorului.

Deoarece uneori legislatia ONG difera de legislatia aferenta societatilor comerciale /institutiilor publice, va rog sa imi spuneti care este punctul dvs. de vedere la intrebarile mentionate mai sus, tinand cont ca este vorba de un ONG.

De asemenea, va rog sa faceti referire si articolele din legile prin care va sustineti punctul de vedere, pentru a putea a le citi si a ma convinge, cu ajutorul dvs, de raspunsul corect, dat de o persoana abilitata, asa cum sunteti dvs.

Va multumesc,