avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun achizitionat anterior casatoriei dar la care a participat prin plata ratelor bancare.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect:
Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ratele impreuna. Pe contractul de vanzare cumparare eu figurez ca si proprietar. Mai exista vreo posibilitate prin care sotul sa fie proprietar/coproprietar al apartamentului, in afara de variantele donatie sau vanzare-cumparare a 50% din apartament? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: misha_1965 , utilizator 19:20, 12 August 2022
Va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii convenționale de bunuri, incheiati o convetie matrimoniala prin care includeti imobilul in comunitatea de bunuri.
Ati terminat de achitat creditul? Daca nu, includeti si casa și creditul, va trebuie sa luati acordul bancii.
Actele se fac la notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2022
gi-jane2, moderator
Am terminat creditul. Am sa merg din nou la notar, cu solutia oferita de dvs. Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit inainte de casatorie mar_tin mar_tin Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Inainte de casatorie, am cumparat impreuna cu sotia mea (pe atunci iubita) un apartament prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)