avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun dobandit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun dobandit inainte de casatorie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Inainte de casatorie, am cumparat impreuna cu sotia mea (pe atunci iubita) un apartament prin programul Prima Casa, cu credit bancar pe 30 de ani. Deoarece nu eram casatoriti, banca nu a acceptat atunci un credit comun, prin urmare, eu am devenit titularul creditului, iar sotia mea coplatitor, De atunci si pana in prezent platim ratele impreuna, relatia noastra merge foarte bine, nu avem neintelegeri, insa ne gandeam ca asa cum toate bunurile achizitionate de atunci si pana in prezent sunt pe numele amandurora, asa ar fi moral sa fie si cu apartamentul.
1. Ce putem face in acest sens?
2. In cazul in care mie mi se intampla ceva, este posibil ca cei din familia mea sa ceara parte din apartament?
Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mar_tin , utilizator 20:18, 18 August 2016
1. Donati sotiei o cota de 50%.
2. Daca nu aveti copiii care sa va mosteneasca atunci la mostenire pot veni si din rudele dvoastra.
Donatia e revocabila pe perioada căsătoriei, plus ca dacă aveți părinți sau alta categorie de mostenitori rezervatari-copii, pot ataca donatia.
Ați putea să vă schimbați regimul matrimonial cu cel al comunității convenționale și sa includeți bunul în comunitatea de bunuri. Analizați costurile fiecărei variante și hotărâți în consecință. Pt oricare varianta, aveți nevoie de acordul băncii, citiți contractul de ipoteca.
gi-jane2 a scris:


Ați putea să vă schimbați regimul matrimonial cu cel al comunității convenționale și sa includeți bunul în comunitatea de bunuri. Analizați costurile fiecărei variante și hotărâți în consecință. Pt oricare varianta, aveți nevoie de acordul băncii, citiți contractul de ipoteca.


Ati putea sa-mi explicati ce inseamna asta si ce presupune? Unde anume se face acest schimb al regimului matrimonial si ce implica el? Ceea ce imi doresc eu este sa fim proprietari amandoi...asa cum erau parintii nostri!
Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 18 August 2016
mar_tin, utilizator
Totul se rezolva la notar, acolo aflați și despre costuri.
Citiți in link-uri despre ce presupune acest regim.
[ link extern ]

[ link extern ]
[ link extern ]

Nu ar fi rău să vă sfătuiti cu un avocat înainte
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare proprietar - contract vanzare cumparare - imobil obtinut prin prima casa stelutasoare stelutasoare Buna ziua, Prin programul Prima Casa am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. La vremea accea nu eram casatoriti. El a fost trecut in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)