avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate andrei matei

Activitate andrei matei

Răspuns la discuția mostenitorul testamentar decedat
multumesc pentru sfaturi.

in testament era trecut ce am spus de la inceput. nu e prevazuta nici o alta clauza legata de copii. e mentionat doar mostenitorul si atat. in plus se mentioneaza in testament (am mai spus) ca nu are sot, parinti, frati si nici descendenti legali, ceea ce este fals.

pai asta intrebasem mai devreme - daca isi poate produce efecte fata de copiii (de ex) ai mostenitoarei testamentare decedate...inteleg ca nu....
e necesar sa fie contestat sau pur si simplu nu mai este valabil/legal daca mostenitorul testamentar a decedat intre timp?
a fost facut in 96 cand era sanatoasa
testamentul este autentic. scrie ca a foat facut in 3 exemplare originale, probabil unul a fost dat beneficiarului. mai e ceva ciudat - in testament precizeaza ca lasa bunurile unui mostenitor desemnat pentru ca nu are descendenti, ceea ce nu este adevarat.
eu sunt mostenitorul legal. e vorba de bunica mea care e internata la un azil. am gasit un testament facut de ea in urma cu cativa ani in favoarea unei rude mai indepartate. eu am grija acum de locuinta ei (asa am gasit si testamentul). nu stiu ce se va intampla cu respectivul testament. dupa ce va muri. pot emite pretentii succesorii celei trecute in testament?
succesorii persoanei mentionata in testament sau mostenitorii legali?
da, e in viata. dar sufera de dementa senila....
ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?