avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitorul testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitorul testamentar decedat

ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?
Cel mai recent răspuns: aNdreiD , utilizator 19:24, 28 Iunie 2007



ce se intampla daca exista un testamental unei persoane, iar mostenitorul testamentar a decedat? drepturile trec la mostenitorii legali ai persoanei sau la succesorii mostenitorului testamentar?


Persoana care a facut testamentul mai este in viata?
da, e in viata. dar sufera de dementa senila....
Deschiderea succesiunii reprezinta consecinta juridica principala a incetarii din viata a unei persoane fizice si marcheaza momentul transmisiunii succesorale. Deci cred ca e clar. Vor putea mosteni ascendentii si/sau descendetii persoanei in cauza. Cand a facut testamentul presupun ca era in deplinatatea facultatilor mintale....
succesorii persoanei mentionata in testament sau mostenitorii legali?
Cei "legali"

Alte discuții în legătură

Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mă adresez și eu cu o situație. bunicii mei au ... Alex2901 Alex2901 Bună ziua. Mă adresez și eu cu o situație.Bunicii mei au decedat(bunica recent, bunicul acum mai mulți ani).In timpul vieții ,le-au făcut testamente ... (vezi toată discuția)